Mădălina Mîrza, laureată a Festivalului „Din comoara satului”, la Timiş

Festivalul-concurs al cântecului popular românesc „Din comoara satului”, ediţia a VI-a, s-a derulat în localitatea Ghiroda, judeţul Timiş, în organizarea Asociaţiei „Pro Datina”, a Centrului de Cultură şi Artă Timiş, a Consiliului Judeţean Timiş şi a autorităţilor locale. Nume sonore ale scenei româneşti, precum Petrică Moise, Mariana Deac, Mioara Velicu sau Liliana Laichici s-au aflat pe scena festivalului girând numele acestuia. Nu mai puţin de 14 concurenţi au intrat în festival, reprezentând toate zonele ţării şi fiind acompaniaţi de Orchestra ansamblului profesionist „Banatul”, dirijată de Sebastian Roşca. Judeţul nostru a fost reprezentat de Diana Rus şi Mădălina Mîrza.
În urma prestaţiei, juriul prezidat de Gelu Stan, din care au făcut parte şi Eugenia Florea de la Radio România şi artistul Tiberiu Ceia, a hotărât ca Marele Premiu să ajungă în judeţul Bistriţa-Năsăud, la Reteag, Mădălina Mîrza impresionând prin interpretarea baladei Lui Boşotă Haiducul şi a cântecului „Drag mi-i jocul Someşan”.
Mădălina Mîrza reuşeşte, astfel, la scurt timp după primirea trofeului „Vară, vară, primăvară” de la Sibiu, să mai adauge laurii unui festival.
Studentă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Cluj, Mădălina Mîrza este membră a Ansamblului „Someşul” din Beclean, urmând, de-a lungul timpului, cursuri de canto cu solistul Ioan Dordoi, şeful Cercului Militar Dej, iar mai apoi la Şcoala Populară de Artă Cluj, la clasa Felix Gălan. Premiul I la festivalurile „Florile Ceahlăului”, „Zestrea satului”, „Cântec, joc şi voie bună la poalele Feleacului”, precum şi premiul II obţinut recent la Festivalul „Valeria Peter Predescu” girează un nume important din generaţia tânără de solişti: Mădălina Mîrza.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5