Merită sau nu să-ți schimbi vechiul iPhone cu un iPhone 12?

Telefoanele din seria iPhone 12 sunt modul companiei Apple de a ne demonstra că cel puțin din punct de vedere al tehnologiei anul 2020 a fost un an bun. Această serie este formată din patru telefoane de top și anume:

  • iPhone 12
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Dacă ar fi să le comparăm, cu excepția dimensiunilor, aceste patru telefoane seamănă foarte mult între ele, două câte două, mai ales dispozitivul standard și cel mini care au suport pentru rețeaua 5G, display-uri OLED, camere foto extraordinare, procesoare Apple A14, precum și un design nou și îmbunătățit.

În ceea ce ține de aspect, oricare din aceste patru telefoane mobile poate fi personalizat cu câte un set de huse iPhone 12, huse iPhone 12 Pro Max, huse iPhone 12 Mini sau huse iPhone 12 Pro.

 

Intrarea pe piață a noului telefon iPhone 12

iPhone 12, precum și celelalte terminale din seria sa au fost lansate pe piață anul acesta, în luna octombrie. Dintre toate cele patru dispozitive, iPhone 12 și iPhone 12 Mini sunt cele mai convenabile la preț, dar asta nu înseamnă că nu dispun de tehnologie de ultimă generație, suficientă pentru a-i satisface chiar și pe cei mai pretențioși utilizatori, atâta timp cât aceștia nu urmăresc să beneficieze de incredibilele performanțe la fotografie ale terminalelor pro.

 

Specificații și performanțe

Toate telefoanele din seria iPhone 12 sunt dotate cu câte un display Super Retina XDR OLED și este pentru prima oară când toate terminalele Apple dintr-o serie au exact aceleași dotări la acest capitol, diferențele constând strict în dimensiuni.

Telefonul iPhone 12 Mini are o rezoluție de 2430 x 1080 pixeli la o diagonală de 5.4 inch, în timp ce iPhone 12, varianta standard, o rezoluție de 2532 x 1170 la o diagonală de 6.1 inch, iar display-urile lor au funcții precum Haptic Touch și True Tone care potrivește automat culoarea display-ului cu lumina din încăpere pentru a oferi o experiență vizuală mai naturală.

Anul acesta, Apple s-a orientat către un design cu linii și colțuri drepte, destul de asemănătoare ca aspect cu cele ale dispozitivului iPad Pro. De asemenea, fața telefoanelor este apărată de scut ceramic, ce oferă de patru ori mai multă protecție la impactul cu suprafețe tari, care înlocuiește carcasa obișnuită din sticlă. Pentru spate, producătorii au optat și anul acesta pentru sticlă.

iPhone 12 și iPhone 12 Mini au suport Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0 plus un chip de bandă U1 Ultra care ajută la localizarea în spațiu și interacțiunea cu alte dispozitive.

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, toate cele patru telefoane mobile ascund sub carcasele lor câte un procesor A14, primul chip din industria smartphone-urilor construit pe 5 nanometri, pentru performanțe și eficiență sporite.

Există multe asemănări între telefoanele iPhone 12 și iPhone 12 Mini, dar și între modelele standard și cele pro. Dar un lucru care scoate în evidență terminalele mai scumpe, la fel ca în cazul multor alte serii de smartphone-uri de top, este setup-ul camerei principale. În timp ce iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max au câte un set de trei camere cu scanner LiDAR și alte dotări care te lasă gură cască, iPhone 12 și iPhone 12 Mini au un simplu, dar destul de competent setup format doar din câte două lentile.

Chiar și în aceste condiții, există îmbunătățiri evidente față de terminalele din seria iPhone 11 deoarece aparatele convenabile din seria iPhone 12 sunt dotate cu câte o lentilă ultra wide cu deschidere f/2.4 și o lentilă wide, foarte luminoasă, cu deschidere f/1.6, ce le permit să facă fotografii superbe chiar și în condiții precare de lumină. Mai mult, mulțumită procesorului A14, funcția Deep Fusion a acestor telefoane a atins un nivel de performanță nemaipomenit până în trecut, iar modul de noapte este pur și simplu impresionant.

La fel ca și modelele pro, iPhone 12 și iPhone 12 Mini pot face videoclipuri HDR cu 30 de cadre pe secundă prin tehnologia Dolby Vision și dispun și de suport pentru rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă.

În concluzie, indiferent de terminalul Apple de care dispui, dacă dorești să-ți schimbi telefonul în viitorul apropiat, iPhone 12, sau chiar iPhone 12 Mini, dacă te pasionează dispozitivele ergonomice, sunt o variantă de luat în calcul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5