Drumul spre Colibița, recepționat. Președintele Radu Moldovan: Nu e nicio diferență față de un drum din Elveția, Austria sau Germania
Lucrările de modernizare ale Lotului II din DJ 172 D, numit și Poarta Transilvaniei, între Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17), pe o lungime de 17,1 km au fost finalizate. La recepția lucrărilor, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Ioan Ţintean, directorii executivi Dorin Popescu şi Teofil Cioarba, specialiştii de la Drumurile Judeţene, au fost invitaţi subprefectul Cristian Ceclan, primarii Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului), Doru Crişan (Prundu Bârgăului), Nicolae Vrâncean (Josenii Bârgăului), Traian Simionca (Livezile), Ioan Moniţa (Romuli, n.n. – în calitate de preşedinte ALDE), ing. Constantin Hada – inspector şef Inspectoratul Teritorial în Construcţii, directorul ADI Turism – Răzvan Cerceja, Gavril Mureşan (Electroplast) şi reprezentanții asocierii dintre Dimex 2000 Company SRL şi Explan SRL, care și-au adjudecat contractul de execuție. Valoarea contractului a fost de 9,92 milioane euro, termenul de execuţie fiind de 26 de luni, însă lucrările au fost finalizate cu mai bine de opt luni înainte.
„Suntem astăzi la recepţia la terminarea lucrărilor Lotului II din DJ 172D, tronson de aproximativ 17 kilometri, cu o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, din cei 80 de kilometri pe care-i are Drumul Judeţean 172 D. (…) Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în aceste proiecte, de la colegii mei din Consiliul Judeţean, începând cu Direcţia Tehnică, Serviciul de Drumuri, echipa de management, să le mulţumesc celor de la ADR Nord-Vest care ne-au stat aproape şi lucrăm foarte bine cu ei şi asumându-mi absolut toate lucrurile, vreau să felicit în mod special constructorul. Deci, eu mă bucur foarte mult că în judeţul Bistriţa-Năsăud avem o asemenea companie, care poate face lucrări de cel mai înalt nivel calitativ. Nu văd în momentul de faţă niciun fel de diferenţă între un drum din Elveţia, Austria şi Germania, în comparaţie cu ceea ce noi avem în momentul de faţă aici la Colibiţa. Sunt câteva companii importante în judeţul nostru care fac lucrări de foarte bună calitate, compania Dimex fiind una dintre ele, care din punctul meu de vedere cred că a făcut o lucrare la cele mai înalte standarde. Le mulţumesc pentru acest lucru şi îmi doresc foarte mult ca standardul de calitate pe care l-au ridicat la un nivel foarte înalt să îl păstreze în continuare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. Potrivit acestuia, lucrările au o garanţie de opt ani.
Preşedintele Consiliului Judeţean a punctat şi stadiul de execuţie de pe celelalte loturi incluse în acest proiect amplu de modernizare a drumului Poarta Transilvaniei.
„Sunt aproape de finalizare o mare parte din kilometri, mai exact Lotul II este recepţionat astăzi, tronsonul I din Lotul I a fost recepţionat în urmă cu aproximativ trei ani. La tronsonul II din Lotul I, mai exact la intersecţia cu drumul Blajului până în Miţa, în momentul de faţă au început lucrările pentru stabilizarea terenului şi sper ca până la finalul anului viitor să putem finaliza şi tronsonul II din Lotul I. Până la finalul anului în curs, după discuţiile cu constructorul cred că vom face recepţia şi la Lotul III, mai exact din Josenii Bârgăului peste Strâmba până la Ilva Mică. Avem Lotul IV în care am avut probleme cu constructorul, unde s-a reziliat contractul. În momentul de faţă, în urma expertizelor şi abdatărilor datelor şi a cantităţilor de lucrări, care au rămas de făcut, documentaţia este în validare la SICAP.
În această iarnă sper să finalizăm achiziţia publică şi din primăvară să înceapă lucrul şi la Lotul IV, iar la Lotul V stadiu fizic este de peste 75%, să vedem cât vom reuşi să facem până vine frigul, el va fi finalizat în primăvara anului viitor. Deci, DJ 172D, un drum foarte important pentru noi, în lungime de aproximativ 80 de kilometri, cu o valoare aproximativă de 50 milioane de euro, finanţarea de bază a acestor drumuri este prin Programul Operaţional Regional, cu cofinanţarea Consiliului Judeţean”, a explicat Radu Moldovan.
Şeful administraţiei judeţene a mai spus că cel mai greu lucru în implementarea proiectului a fost chiar obţinerea finanţării, apoi etapa de achiziţii publice, pentru că pe toate cele cinci loturi au fost peste 300 de asocieri de firme.
***
Primarul comunei Bistriţa Bârgăului a remarcat lucrările de calitate, într-un timp record, executate pe acest tronson de drum judeţean ce tranzitează frumoasa comună. „Este o bucurie imensă atât pentru mine, cât şi pentru locuitorii comunei Bistriţa Bârgăului şi a satului Colibiţa, vreau să mulţumesc în mod special tuturor celor care s-au implicat în acest proiect prin Programul Operaţional Regional şi să felicit totodată constructorul, firma Dimex, care a făcut o lucrare de calitate cu o forţă şi cu un timp record în executarea acestui drum”, a spus Vasile Laba.
***
Vicepreşedintele Ioan Ţintean, în calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie, a mmenţionat că modernizarea DJ 172 D reprezintă „unul dintre cele mai importante obiective realizate în această perioadă de Consiliul Judeţean”. „De ce spun acest lucru, pentru că este un obiectiv aşteptat de mult timp de cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud, de noi de toţi, ne mândrim cu acest obiectiv realizat, simt o satisfacţie şi o împlinire în acest moment. Din punctul meu de vedere, acest drum răspunde cam în procent şi este opinia mea de 50-50% în ceea ce priveşte influenţele asupra dezvoltării turismului, dar şi activităţii industrial-economice din judeţul nostru. Cred că per total vor încerca toţi cetăţenii judeţului şi cei care vor veni din afară să vadă aceste lucruri minunate pe care le avem în judeţ. Mulţumesc şi eu alături de domnul preşedinte tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv”, a remarcat vicepreşedintele Ioan Ţintean.
Dorin Popescu, director executiv în Consiliul Judeţean, a ţinut să felicite constructorul, dar şi conducerea judeţului pentru contribuţia avută la realizarea acestui obiectiv.
Nu în ultimul rând, ing. Dan Scurtu, directorul tehnic al Dimex Company, a menţionat că lucrările efective au fost mai uşoare decât „treaba echipei de implementare”. „Nu am întâmpinat probleme ieşite din comun, ca dovadă le-am dus la bun sfârşit. Sperăm că le-am tratat cum se cuvine şi să nu fie probleme”, a concluzionat ing. Scurtu.
Citiţi şi:
- Lucrările de modernizare a tronsonului Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, adjudecate. Preşedintele Moldovan: Sper ca până la iarnă să avem primul strat de asfalt turnat
- (Video) Cel mai spectaculos drum din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost recepţionat
- Valea Ilvelor şi Valea Bârgăului, unite printr-un drum bun! Preşedintele Moldovan: E o investiţie care rezolvă mai multe probleme de trafic
- Lucrările de modernizare pe Drumul Blajului, finanţate integral, vor fi finalizate în iulie
- Preşedintele Radu Moldovan: Cel târziu în 2019 vom avea aproape 100 kilometri de drum judeţean modernizat. Finanţarea este asigurată integral!
Comentarii
Ba da... ! In timp ce in Elvetia... Austria... etc. pe marginea drumurilor exista din loc in loc " locuri de parcare " suficiente, LA NOI BA, sau aproape deloc , IAR IN UNELE LOCURI, ABIA POTI TRECE UNUL PE LANGA CELALALT DIN CONTRASENS .
Adaugă comentariu nou