Mihai Gabriel Pop și coechipierii săi de la Palat au cucerit laurii italieni
O echipă de șase elevi și trei profesori de la Palatul Copiilor Bistrița a participat la mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „ ICT OLYMPIC GAMES”, care s-a desfășurat în perioada 25 – 30 noiembrie 2019, în Taranto, Italia.
Parteneriatul internațional cuprinde patru instituții de învățământ din: România (Palatul Copiilor Bistrița), Italia (I.I.S.S. Archimede, Talsano/ Taranto), Turcia (Mavikent Mustafa Ayse Acarbulut Anadolu Lisesi, Antalia) și Bulgaria (PTG "Tsar Simeon Veliki", Targovishte).
Proiectul urmărește următoarele obiective:
- atragerea elevilor către domeniile știință, tehnologie, informatica, matematică;
- dezvoltarea competențele digitale ale elevilor și cadrelor didactice pe urmatoarele direcții: cetățenie, interacțiune și colaborare, crearea, procesarea si utilizarea materialelor si produselor digitale;
- schimbul de bune practici în domeniul competențelor digitale pentru elevi si profesori;
- dezvoltarea în rândul tinerilor a unui sentiment de apartenență la Uniunea Europeană, făcându-i conștienți prin experiența cetățeniei europene active;
- dezvoltarea competențelor, strategiilor și instrumentelor de gândire critică, aplicabile în toate aspectele vieții digitale, participanții fiind pregătiți pentru a deveni cetățeni responsabili, atât în calitatea lor de consumatori independenți cât și de producători de produse digitale, în această lume în continuă schimbare.
Mobilitatea din Italia a fost prima întâlnire de lucru și a constat atât în activități ale elevilor, cât și activități de învățare ale profesorilor: prezentarea țărilor, orașelor, instituțiilor de învățământ, a sistemelor educaționale, dezbateri și workshopuri, dar și competiții. În urmă concursului de IT, structurat pe mai multe nivele, elevul Mihai Gabriel Pop, clasa a XI-a, membru în al 9-lea an al cercului de informatică de la Palatul Copiilor Bistrița, a obținut, detașat, locul I. Și la secțiunea pe echipe, România s-a clasat pe locul I, în top 10 regăsindu-se 5 elevi bistrițeni: laureatul, Alexandra Bălan, Lari Filipoiu, Mario Sima și Mihai Apopi.
În periplul italian, s-au integrat în manifestările întreprinse și eleva Antonia Chiciudean, participantă, în special, în calitate de jurnalistă (are în pregătire un reportaj) și profesorii Ionela-Silvia Nușfelean și Călin Deac. Mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „ ICT OLYMPIC GAMES” este pentru întreaga echipă a Palatului o experiență deosebită, care marchează sub aspect educațional, cultural și afectiv.
Pe lângă întâlnirile de lucru, echipa românească a vizitat orașele Matera(inclusa in Patrimoniul mondial UNESCO si capitala culturală europeană 2019), Lecce și Bari, a degustat mâncarea tradițională italienească, a închegat legături, a beneficiat de multe oportunități, fapt care ne îndreptățește să credem că Erasmus poate deschide minti si poate schimba vieți.
Profesor Iulia Istrate, coordonator proiect Erasmus
Citiţi şi:
- Cum a schimbat proiectul ERASMUS viețile a 16 tineri din Bistriţa într-o săptămână?
- Noi experiențe pentru Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița în cadrul mobilității de tip”Job Shadowing” în Portugalia
- Flux de mobilitate în acreditarea școlară, Erasmus+ în Polonia, pentru elevi și cadre didactice de la Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva
- "Predare Tradițională versus Digitală", proiect Erasmus+, implementat cu succes la Colegiul Național "George Coșbuc"
- Erasmus News- Colegiul Național Petru Rareș Beclean
Adaugă comentariu nou