Preşedintele Radu Moldovan: Consiliul Judeţean a primit cu 32 milioane lei mai puţin de la Guvern faţă de 2019

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că previziunile sale cu privire la Legea bugetului de stat pe 2020 s-au adeverit prin cifrele oficiale.

         „Bugetul anului 2020 este în sumă netă cu minus 32 milioane lei, minus 320 miliarde lei vechi în comparaţie cu anul 2019. În cifre, reprezintă 79,78% din bugetul anului 2019, alocarea de sume pentru bugetul anului 2020. Avem un Guvern care nu are nicio treabă cu dezvoltarea României, cu investiţii, cu tot ceea ce au promis. Continuă să-şi satisfacă sponsorii. Cam asta face Guvernul de dreapta PNL şi am văzut că preşedintele nou ales este foarte interesat de bugetul României, de cum se vor finanţa proiectele din fonduri europene, de cum vor fi cofinanţate proiectele din domeniul social, adică se întâlneşte cu premierul să se gândească cum ar putea valorifica simpatia politică pentru dreapta”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

         Potrivit acestuia, formula de calcul pentru sumele ce revin din diferite impozite şi taxe a fost transmisă la Finanţe doar miercuri dimineaţa.

         „Am avut grijă ca activitatea Consiliului Judeţean să nu fie afectată brutal. Vă daţi seama că un minus de 320 miliarde e ceva. Am avut grijă să asigură bani pentru cofinanţarea proiectelor europene şi să se poată derula în continuare activitatea. În schimb, investiţiile de viitor sunt o problemă cu ceea ce avem acum. Am avut grijă să avem bani pentru investiţiile de acum chivernisind şi cheltuind foarte cumpătat. Perspectiva nu arată bine deloc”, a adăugat preşedintele Moldovan.

         Iată sumele comparative primire de CJ de la Guvern în 2019 şi 2020!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5