Deputat USR, Cristina Iurişniţi: „Parcurs european” îndoielnic la Dumitra. Lucrări de canalizare pe bani europeni, făcute să reziste doar până la „alegeri”!
Deși a cheltuit echivalentul în lei a aproape două milioane și jumătate de euro din fonduri europene, pentru „Rețele de canalizare și epurarea apelor uzate”, plus alte „lucrări suplimentare”, administrația locală din Dumitra nu se poate lăuda, la nici șase ani de la încheierea lucrărilor, cu calitatea acestora. Dimpotrivă!
Așa arată „capacele” și rețeaua de canalizare din comună, după milioane de euro cheltuite. Ar fi de râs, dacă nu e de plâns! În plus, fiind „înșirate” de-a lungul drumului principal, la jumătate de metru de trotuar, ele devin chiar pericol public!
Este un exemplu clar de proastă gestionare a banilor, fie ei publici, fie din fonduri europene, pe care edilul comunei - primar în funcție și la acea dată - îl dă cetățenilor.
Alături de domnia-sa, primarul Gheorghe Bălăjan – actualmente la ALDE, fost PD, fost PD-L – ar trebui să aibe cel puțin mustrări de conștiință și nepotul său Călin Hurdea – fost președinte PD, ulterior PD-L, apoi PNL – candidatul liberal, de cel puțin două runde de alegeri, la primăria din localitate.
„Mustrările de conștiință”, dacă nu chiar responsabilitatea directă cu privire la calitatea îndoielnică a acestor lucrări îi revine liberalului Hurdea în calitatea sa de director - la acea dată și ulterior - al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Roșua” (comunele Dumitra și Șintereag), prin care a fost efectuată finanțarea proiectului (via Programul Național de Dezvoltare Rurală, măsura 322).
„Proiecte cu finanţare nerambursabilă conturează parcursul european al comunei Dumitra”, titra presa la vremea respectivă, înșelată de laudele de sine ale edilului Bolojan. Dacă așa arată în imaginația primarului din Dumitra un „parcurs european”, adică bani grămadă cheltuiți pe lucrări care durează cât un ciclu electoral, atunci cu siguranță domnii Bălăjan și nepotul său |Călin Hurdea au greșit „drumul”.
Ce ar mai fi de adaugat, e faptul că recepția lucrărilor a durat aproape doi ani – finalizate în 2014, ele au fost preluate de beneficiar abia în 2016 - rețelele nefiind operaționale.
Spun localnicii din comună că această întârziere s-ar datora faptului că cei din cadrul operatorului județean de distribuție a apei și canalizare, îngroziți și ei de „calitatea” lucrărilor, ar fi refuzat preluarea acestora, lăsându-se înduplecați doar după „intervenția” ultimului președinte PSD al Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan. Ca să vezi!...
Citiţi şi:
- Cinci proiecte cu finanţare nerambursabilă conturează parcursul european al comunei Dumitra
- Alţi 10 km de drum recepţionaţi
- Karatiştii de la Dumitra, în număr de 43, au trecut primul test la examenul de grad
- Mihai Petre: „Văzând ansamblul din Dumitra, sunt mândru că sunt român”
- Dumitrenii s-au petrecut cu Angela Rusu
Adaugă comentariu nou