Primăria Bistriţa a decis încetarea colaborării cu firma Prim-Audit! Va fi reluată procedura pentru serviciul de audit extern

În urma verificărilor suplimentare pe care le-am solicitat cu privire la singurul participant la procedura de încredințare a serviciului de audit extern, am constatat că administratorul societății Prim-Audit București, Luminița Tănase, a omis să ne aducă la cunoștință faptul că e inculpată într-un dosar penal aflat pe rolul instanțelor din România, pentru o infracțiune ce îi pune la îndoială probitatea morală.

În consecință, am decis încetarea colaborării cu societatea Prim-Audit, urmând să reluăm procedura pentru derularea unui audit extern la Primăria Bistrița. Totodată, am dispus revizuirea tuturor procedurilor interne de selectare a ofertanților, pentru ca asemenea situații să fie prevenite.

 

 

 

                                                Primarul municipiului Bistrița,

                                                              Ioan Turc

 

Comentarii

14/02/21 14:57
Paul

Chiar dacă a intervenit rezilierea contractului cu firma Prim-Audit București, care urma să facă fac o analiză-diagnostic a activității în Primăria Bistrița în perioada 2019-2020, cu privire la sectorul economic şi operaţional, resurse umane şi juridic, un audit extern este absolut necesar in vederea stabilirii situatiei cu care pleacă la drum noua administratie a orasului si pentru a identifica punctele slabe in care se impun restructurări in vederea cresterii eficientei economice si organizatorice a institutiei.
De altfel, Ioan Turc primarul Bistriței a anuntat inca din anul 2018 în programul său de guvernare locală in 10 puncte, că una din prioritătile sale constă în dimensionarea corectă a aparatului primăriei, numeric și profesional, în vederea îndeplinirii obiectivelor instituției: ”Dacă pleacă cumva cel mai mare angajator, rămâne primăria cel mai mare angajator din oraș. Nu se poate. O instituție publică nu trebuie să fie altceva, cuib, pepinieră, incubator”.
Numai că auditul extern la Primăria Bistrița desi este necesar, nu este si suficient. La scurt timp după depunerea jurământului de primar al Bistriței pe 22 octombrie, 2020, Ioan Turc a trecut la eliberarea străzilor orasului de struți și mere de plastic. Din păcate lucrurile s-au oprit aici desi mai este mult de făcut pentru a scăpa Bistrita de toate tembelismele din perioada celor trei mandate ale lui Ovidiu Cretu care au adus orasului faima de
sintagma „Caracalul Ardealului”. Ar trebui continuat cu Piata Petru Rares unde kitchiul e la el acasă.
De asemenea, trebuie pusa ordine si în Piata Unirii, unde Ovidiu Cretu a mutat bustul lui Cuza de la IJP fără să stie că numele pietei se revendică de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 si nu are nimic comun cu Unirea Principatelor. De aceea, noua administratie a Bistritei ar trebui să procedeze la ridicarea in Piata Unirii a unui monument simbol, evocator al Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 , iar bustul lui Cuza trebuie sa fie mutat inapoi la IJP, unde se mai află soclul de marmură de pe care a fost dislocat in anul 2012 de catre fostul primar Ovidiu Cretu cu atât mai mult cu cât chiar argumentele idioate si contradictorii denotă incultura celui care a făcut această mutare:”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a comandat şi plătit această statuie. Statuia a fost amplasată în faţa Inspectoratului mai mult timp, pentru că Alexandru Ioan Cuza a pus bazele Poliţiei modern în România. Am adus-o în Piaţa Unirii nu cu referire la Unirea Principatelor Române, ci la Marea Unire. Aici, reprezentanţii Bistriţei la Unirea din 1 decembrie 1918 au primit credenţialul, adică mesajul de unire cu ţara”.
Si mai e ceva. Dupa cum se stie, in perioada interbelica la Bistrita bulevardul Republicii purta numele Regina Maria, iar Piata Centrala se numea Regele Ferdinand, două personalităti istorice care au avut un rol major in infăptuirea Marii Uniri din 1 Decembrie, 1918 si făurirea României Mari. In perioada administratiei Ovidiu Cretu, monarhistii bistriteni au propus in repetate rânduri, revenirea la denumirea interbelică a bulevardului Republicii si a Pietei Centrale, din păcate fără nici un rezultat. Poate de data asta primarul Ioan Turc va fi mai receptiv la acest demers care nu necesită nici un fel de audit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5