An investiţional bun, pentru Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud! Ce proiecte se încheie în acest an
Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că anul 2021, deşi unul greu din punct de vedere al situaţiei pandemice, a fost bun pentru proiectele de investiţii care s-au derulat în judeţ.
În perioada următoare, pe lângă tronsoanele de drumuri deja recepţionate, se vor încheia şi lucrările pe Lotul 4 din DJ 172 D, de pe Valea Ilvelor, şi tronsonul 1 din Lotul 1 de pe DJ 172 D, de la intersecţia cu Drumul Blajului la Miţa.
„Sunt optimist şi voi face toate eforturile ca după Complexul Sportiv, care are în centru Sala Polivalentă şi Baza Sportivă de Tip 1 aflată în proiectare, să obţinem finanţare şi pentru stadion. Sunt foarte încrezător că extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă cu noua aripă - care este cel mai matur proiect din lista de 39 - va obţine finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Suntem în licitaţie cu Centrul de Radioterapie de pe Alba Iulia, finalizăm unitatea de de Primiri Urgenţe şi reabilitarea, extinderea Secţiei externe de pe str. Alba Iulia. Lucrurile merg în linie dreaptă. Dacă m-aş gândi la un bilanţ de final de an, unul foarte greu, din punct de vedere al investiţiilor, arată foarte bine”, a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.
Citiţi şi:
- Preşedintele Moldovan: De la anul, mergem pe drum bun, până în coada lacului, la Colibița!
- Preşedintele Radu Moldovan: Desfășurare mare de forțe pe drumul de la coada lacului Colibița! Drum bun, în doar câteva luni!
- Primarul Dorin Vlaşin: A fost un an investiţional bun, la Năsăud, în ciuda vremurilor! Vom începe în forţă proiectele, în 2023!
- Drum bun, pe Valea Ilvelor! Președintele Radu Moldovan: Încheiem cu succes, amplul proiect „Poarta Transilvaniei”, de 79.5 km!
- Centrul de radioterapie ar urma să fie realizat de un investitor privat. Consiliul Județean va concesiona, prin licitație, terenul de pe str. Alba Iulia
Comentarii
Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Radu Moldovan tine langa cu construirea unui nou stadion in Unirea ca si cum acesta ar fi singurul lucru care-i lipseste orasului Bistrita , iar în rest are de toate.
Trebuie spus că nu aceasta este prioritatea orasului Bistrita care la fel ca în toate orasele mari stadionul se află in apropiere de zona centrală , astfel incat oamenii sa se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo.
Este vorba de Stadionul „Jean Padureanu” din parcul municipal la care odată cu lucrările de montare a instalatiei de nocturnă dată in folosintă in anul 2009, a fost refăcută suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standard european. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, de o instalatie de incălzire modernă si de un drenaj conform normelor in vigoare. Pentru pregătirea si intretinerea terenurilor, clubul Gloria a achizitionat atunci si cele mai moderne utilaje. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună, fiind amenajate vestiare, săli, spatii de refacere, grupuri sanitare, sală de fortă. Spatiile aferente mass-media au fost deasemenea renovate, ziaristii sportivi dispunând de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la Internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluză, unde a fost realizată cantina pentru sportivi, dotată cu bucătărie, sali de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au facut atunci cand clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă . Evident aceste amenăjari mai trebuie si intretinute.
De altfel nu-i prima dată când Radu Moldovan comite o astfel de aberatie. El a fost cel care a solicitat alocarea de fonduri prin CNI pentru a construi sala polivalentă din Unirea, o investitie absolut inutilă in timp ce Bistrita are multe alte priorităti. Ce rost are să mai faci o Sală Polivalenta la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea, când orasul Bistrita mai are o asemenea sală in oras, lângă parc unde spectatorii pot ajunge foarte usor chiar si pe jos. Cu acei bani putea fi făcute investitii in sanatate sau educatie. Chiar si in domeniul sportului, putea fi construit un bazin olimpic acoperit sau un patinoar artificial de care orasul nu dispune in prezent.
Adaugă comentariu nou