Profesori şi elevi din Salva în Burgas, Bulgaria
În perioada 12 - 16.06.2023, Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva a fost implicată în ultimul eveniment de formare din cadrul Proiectului Multilateral Erasmus + “n,EURO NESTING 3.0 – CUIBUL EUROPEAN 3.0 “ cu nr: 2020-1-ES01-KA229-062594_6. Întâlnirea de proiect s-a desfășurat în Grădinița Zvanche - Clopoțel din Burgas, Bulgaria. La evenimentul de formare pe termen scurt, schimburi de grupuri de elevi au participat din cadrul instituției noastre 3 cadre didactice (Hirsman Iulia Ioana, Strugar Georgeta și Pop Daniel ) împreună cu un grup de 8 elevi din ciclul gimnazial (Andreea M., Adelina P., Rareș A., Raul P., Darius L., Viorel M., Daniel P., Yannis P.)
Alături de reprezentanţii școlii din Salva, la această întâlnire de proiect au fost prezente grupuri de profesori și elevi din școlile partenere astfel: Spania, 3 de cadre didactice și 6 elevi (CEIP Bilingue Juan Palmireno Alcaniz- coordonatorul proiectului), Grecia -5 cadre didactice si 10 elevi (3rd Elementary School of Elefteria-Kordelio, Salonic) iar din școala gazdă 24 de cadre didactice si 200 de preșcolari,
Activităţile desfăşurate în cadrul acesti eveniment d eformare au avut ca principale abordări, tema protectiei păsărilor și a zonelor umede prin vizite tematice la grădina zoologică Burgas, ferma de păuni, Planetum-centrul de științe, biblioteca interactivă Burgas, observarea păsărilor din Sea Garden Burgas dar și numeroase activități practice derulate în grădiniță. Profesorii și elevii europeni au fost implicaţi în workshopuri mixte cu tematică de protecție a mediului în general și a păsărilor periclitate în special, asistențe la activitățile preșcolare, spectacol artistic derulat cu ocazia împlinirii celor 50 de ani de activitate ai grădiniței, vizite culturale în orașul Burgas.
Impactul crescut educațional l-a constituit faptul că profesorii și elevii europeni au avut ocazia de a asista la diferite activități preșcolare, au realizat diverse sarcini în colaborare cu elevi de altă naționalitate, au completat jurnalele de proiect cu activitățile derulate, au participat activ la festivitățile artistice pregătite de grădinița gazdă.
În cadrul atelierelor de lucru cu profesorii din țările partenere s-a discutat despre raportarea finală, platforma de rezultate a proiectului, finalizarea produsului proiectului Book of life, încărcarea materialelor și a produselor de proiect în web-site-ul proiectului, spațiul eTwinning precum și diseminarea finală a proiectului pe plan regional, national și internațional.
Participantii români și străini și-au îmbogățit competențele lingvistice, competențele digitale, abilitățile STEAM asistând la activități interesante, timp de trei zile în sistemul educațional bulgar .
Pe lângă atelierele comune din grădinița bulgară s-au derulat numeroase activități culturale prin vizite la obiectivele turistice și culturale ale Burgasului și din împreșurimi, îmbogățind participanții cu competențe sociale și culturale dobândite datorită î programului Erasmus+.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Prof. Vasilica Găzdac-#AmbasadorErasmus
Citiţi şi:
- Dascăli şi elevi din Salva, proiect educational în Alcaniz, Spania
- Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva, întâlnire ERASMUS+ în Burgas, Bulgaria
- Felicitări! Profesoarele Vasilica Găzdac și Anamaria Pop, din Salva, într-un proiect de formare educaţională în Alcaniz-Spania
- Elevi şi cadre didactice de la Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva, la Salonic (Grecia), în cadrul unui proiect Erasmus +
- Opt cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit “Rază de Soare” Bistrița, în Bulgaria, în ultima mobilitate a proiectului Erasmus + “Play And Learn In Nature”
Adaugă comentariu nou