Președintele CJ, Radu Moldovan, apel către Consiliul Local Bistrița: Împreună, arătăm că ne pasă, cu fapte nu vorbe!
Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a făcut un apel către consilierii municipali, indiferent de apartenența politică, pentru a susține proiectul care prevede construcția unui Centru Regional de Tratare a Adicțiilor la Minori, la Unirea.
În fapt, pe ordinae de zi este adresa nr.VIII/29253/19.12.2024 a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, înregistrată la Primăria municipiului Bistrița cu nr.124926/19.12.2024 de solicitare a unui acord pentru trecerea unei suprafețe de teren din domeniul public al Municipiului Bistrița în domeniul public al Județului Bistrița-Năsăud, în scopul realizării „Centrului Regional de Reabilitare şi Reintegrare a Minorilor cu Adicţii” şi Informarea nr.125317/20.12.2024 a Direcţiei Patrimoniu, Direcţiei Juridice, Resurse Umane, Achiziţii Publice şi a Arhitectului Şef
"Mâine va fi dezbătut un proiect esențial pentru județul nostru și întreaga regiune Nord-Vest: construcția Centrului Regional de Tratare a Adicțiilor la Minori, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local. Fac un apel către toți consilierii locali, indiferent de apartenența politică, să sprijine acest proiect de o importanță semnificativă pentru comunitate. Vă mulțumesc anticipat pentru implicare și susținerea acestui proiect vital pentru oameni, pentru prezent și viitor. Împreună facem comunității bine!", a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
Centrul va funcționa în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, ca și compartiment în cadrul secției de Psihiatrie, cu o capacitate de 24 de locuri.
Pacienții internați vor fi încadrați într-un program cu activități specifice recuperării (supraveghere medicală și tratament specific, educație, sport, ergoterapie (terapie prin muncă), socializare etc.), program întocmit de către o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Sănătății;
- Cazare în camere cu 1, 2 sau 3 paturi cu grup sanitar propriu, dotat cu obiecte sanitare antivandalism);
- Sală de cursuri (ei își vor continua ciclul educațional, în acest scop urmând ca spitalul să încheie un acord de parteneriat cu Inspectoratul scolar);
- Laborator informatică;
- Ateliere pentru reconversie profesională;
- Sală terapie de grup;
- Sală meloterapie și minicinema;
- Sală de sport multifuncțională;
- Teren sport exterior multifuncțional;
- Bazin de înot;
- Parc de relaxare;
- Zonă dedicată ergoterapiei cu seră pentru plantarea legumelor (care vor fi consumate în bucătăria proprie);
- Zonă administrativă cu birouri, cabinete de consultații, săli de tratament, sală fizioterapie, bucătărie, sală de mese etc.
Zona a fost aleasă pornind de la următoarele considerente formulate de către echipa de specialiști din cadrul ministerului:
- Într-o zonă relativ retrasă, liniștită, în apropierea pădurii;
- Să aibă acces la infrastructura rutieră și la utilități;
- Să fie la o distanță relativ apropiată de spital unde funcționează secția de Terapie intensivă (copiii la începutul tratamentului pot trece prin stări de sevraj care să necesite îngrijiri specifice).
Citiţi şi:
- BN: 54 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, dintre care doi minori, internaţi în spitalele din Bistriţa şi Năsăud
- Un autoturism s-a răsturnat la Șieu Măgheruș! În mașină se aflau și trei minori
- Gabriel Lazany: Spitalul Clinic Județean de Urgență, unul dintre cele mai dinamice și dotate spitale din România
- Copac căzut peste o mașină în care se aflau cinci copii! Trei minori transportați la spital
- Accident la Dipsa, intre o masina si o caruta
Adaugă comentariu nou