Tabăra Grupului Şcolar Silvic Năsăud în Parcul Naţional Munţii Rodnei

În perioada 6-11 iulie s-a desfăşurat tabăra de inventariere a biodiversităţii forestiere în Parcul Naţional Munţii Rodnei cu participarea a 25 elevi din cadrul Grupului Şcolar Silvic Năsăud, Şcoala Telciu, precum şi a voluntarilor din Sângeorz-Băi şi Dej. Tabăra a fost organizată de către Asociaţia ECO RODNA în parteneriat cu Grupul Şcolar Silvic Năsăud şi Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei în proiectul „Participarea tinerilor la inventarierea biodiversităţii forestiere din Parcul Naţional Munţii Rodnei” finanţat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Fondul Global de Mediu, Programul de Granturi Mici GEF SGP.

Tabăra a cuprins o serie amplă de cursuri şi aplicaţii practice în tehnici de inventariere şi monitorizare a biodiversităţii forestiere: capcane Barber pentru coleoptere, fileul entomologic pentru fluturi, cosaşi, ţânţari, capcane luminoase pentru fluturi de noapte, dendrometru şi clupă pentru arbori, relevee fitosociologice pentru flora şi vegetaţia forestieră, binocluri pentru păsări, capcane life-trap pentru micromamifere etc. Toate acestea au fost utilizate de către elevi sub coordonarea biologilor Asociaţiei Eco Rodna şi a rangerilor Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei. Alături de aceste aplicaţii practice au fost organizate excursii tematice în teren la Stânca Iedului, Mihăiasa, Preluca Căului, Anieşul Mic, Anieşul Mare.

Sperăm ca prin astfel de sesiuni de instruire în teren să formăm un grup de tineri pasionaţi de protecţia ecosistemelor forestiere, remarcabile prin bogăţia speciilor de floră şi faună, din Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Claudiu Iuşan

Asociaţia Eco Rodna

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5