Comunicat de presă ATOP Bistriţa-Năsăud

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Bistriţa-Năsăud, întrunită, luni, în şedinţă, a luat în discuţie oportunitatea amplasării în toate comunele din judeţ, 58 la număr, a unor panouri de informare pentru cetăţeni.

Panourile respective vor conţine informaţii cu privire la circulaţia pe drumurile publice, la măsuri de ordine publică, dar şi informaţii despre cele mai importante hotărâri ale consiliilor locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Liviu Rusu, prezent la şedinţă, a declarat că este de acord să susţină financiar amplasarea panourilor respective, optând, personal, pentru panouri electronice. Totodată, preşedintele CJ a fost de acord cu propunerea ca ATOP să aibă o pagină de internet actualizată care să poată fi accesată de pe site-ul CJ şi să poată primi sesizări online din partea populaţiei.

O altă propunere din partea membrilor ATOP a fost ca, în cazul în care costurile pentru cele 58 de panouri vor fi prea mari pentru a fi suportate integral de la bugetul judeţean, pentru astfel de panouri, CJ ar putea întocmi un proiect cu finanţare europeană.

Membrii ATOP au venit cu mai multe propuneri referitoare la locul în care ar putea fi amplasate panourile respective, dar şi la forma lor, una din propuneri fiind ca ele să aibă formă cilindrică sau chiar formă de romb.

În perioada următoare, se va face un studiu din care să reiasă care este publicul ţintă căruia i se adresează şi cea mai eficientă manieră de comunicare.

Pe de altă parte, comisarul şef Ioan Bodescu a informat, luni, ATOP că, în primele opt luni ale anului, 84% din faptele de mare violenţă au fost comise în mediul rural. Printre acestea, au fost crime, două tentativă de omor, cinci lovituri cauzatoare de moarte şi două violuri cu victime sun 15 ani.

Potrivit aceleiaşi surse, peste 75% din accidentele grave de circulaţie sunt tot în mediul rural. Pornind de la aceste informaţii, s-au luat în discuţie măsuri care ar putea duce la scăderea criminalităţii în mediul rural.

La rândul său, col. Ionel Ciumuca, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a informat ATOP că posturile de jandarmi din localităţi cu probleme cum ar fi Reteag de exemplu, au fost desfiinţate. Cu toate acestea, în judeţ, col. Ciumuca a declarat că sunt 400 de jandarmi în tot judeţul care contribuie la menţinerea ordinii publice.

Al treilea punct pe ordinea de zi a fost siguranţa în mediul şcolar. Comisarul şef Ioan Bodescu a declarat că nu există probleme din acest punct de vedere.

„Avem un climat şcolar sigur. Pentru 15 septembrie, evaluăm şcolile în funcţie de risc, iar acolo unde a fost cazul am luat anumite măsuri de pază. În municipiul Bistriţa şi în celelalte zone unde dânşii au efective, lucrăm împreună cu jandarmii. Vom fi în preajma şcolilor dimineaţa şi la ieşirea de la cursuri”, a declarat comisarul şef Ioan Bodescu.

La dezbateri au participat prefectul judeţului Cristian Florian, subprefectul Ovidiu Frenţ, preşedintele CJ, Liviu Rusu, col. Ionel Ciumuca, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Dănilă Baciu – şeful Serviciului de Permise Auto.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5