Parcul Naţional Călimani, în vizorul Asociaţiei Tăşuleasa Social
Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Asociaţia Tășuleasa Social au semnat parteneriatul pentru proiectul Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor și habitatelor de importanță comunitară din Parcul Naţional Călimani, finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 3.810.725 lei (fără TVA) sau 4.520.471 lei (TVA inclus).
Una din activităţile principale ale acestui proiect vizează revizuirea planului de management al Parcului Naţional Călimani, în ceea ce priveşte măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile şi habitatele de importanţă comunitară aflate pe suprafaţa acestuia, din perspectiva dublei administrări a sitului ROSCI0019 Călimani-Gurghiu: Administraţia Parcului Naţional Călimani - 20% şi Administraţia Ocolului Silvic de Regim Gheorghieni S.A.- 80%. Corelat cu această activitate, au fost prevăzute activităţi de informare şi consultare publică aferente procedurilor de revizuire şi aprobare a planului de management revizuit. În acest sens, în perioada 2-4 octombrie sunt organizate în localităţile Topliţa, Bistriţa şi Vatra-Dornei mese rotunde la care au fost invitate să participe, cu rol consultativ, toate persoanele, instituţiile şi grupurile co-interesate. În cursul lunilor aprilie-iunie 2013 vor fi organizate un număr de 53 de sesiuni de informare şi conştientizare în localităţile din zona parcului. Activităţile proiectului se desfăşoară în cadrul Parcului Naţional Călimani şi în localităţi din zona parcului: Vatra Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Ştampei, Poiana Negri, Şaru Dornei, Panaci, Lunca Bradului, Răstoliţa, Batoş, Brâncoveneşti, Aluniş, Dumitriţa, Deda, Ideciu de Jos, Stânceni, Vătava, Mărişel, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Monor, Şieuţ, Bistriţa Bârgăului, Tiha Bârgăului, Topliţa. Durata de desfășurare a proiectului este de 27 luni în intervalul 20 octombrie 2011 – 19 ianuarie 2014.
Citiţi şi:
- O excursie în Parcul Naţional Călimani
- Proiect european de 4, 5 milioane de lei pentru îmbunătăţirea stării de conservare din Parcul Naţional Călimani
- Încă un an școlar cu Erasmus+ la Liceul Teoretic „Radu Petrescu”
- Planul de management şi dezvoltarea infrastructurii de vizitare pentru situl Larion, realizate printr-un proiect european
- Fonduri europene pentru planul de management şi dezvoltarea infrastructurii de vizitare a sitului Larion
Adaugă comentariu nou