Ioan Oltean: România este într-un mare impas internaţional, din cauza afirmaţiilor pe care le facVictor Ponta şi Crin Antonescu

Liderul PDL BN Ioan Oltean a solicitat liderilor USL să manifeste o maximă responsabilitate în politica de guvernare a României.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Oltean a spus că acţiunile din ultimele şase luni ale Guvernului USL au pus în pericol grav poziţia României în UE, credibilitatea ţării a fost zdruncinată şi a apărut pericolul unui blocaj total al fondurilor europene, precum şi creşterea şomajului şi a gradului de sărăcie.

,,Constatăm că USL continuă aceeaşi politică de izolare a României, o politică de blocare a României, o politică prin care România îşi pierde credibilitatea din cauza afirmaţiilor pe care le fac Victor Ponta şi Crin Antonescu. România este într-un mare impas internaţional. România riscă să fie sancţionată de către ţările europene prin blocarea forţei de muncă libere din România.

USL nu realizează ce pericol mare este pentru România introducerea acestei sancţiuni, ce pericol este pentru zonele noastre bistriţene, pentru că în Colegiul 3 şi nu numai, sunt numeroşi români care muncesc în Spania, Franţa, Irlanda şi în alte ţări europene. Închipuiţi-vă ce ar însemna ca România să fie sancţionată cu asemenea restricţii şi românii ar fi obligaţii să muncească la negru sau să se întoarcă în ţară. Şomajul l-ar depăşi pe cel din Spania, ar fi de 30% dacă românii s-ar întoarce din străinătate în actualul context economic şi politic, iar gradul de sărăcie s-ar dubla în România.

Îi atenţionăm pe această cale pe liderii USL să manifeste o maximă responsabilitate şi să nu uite, chiar şi în campanie electorală Guvernul trebuie să fie preocupat, în principal de gestionarea intereselor României”, a precizat Ioan Oltean.

Comentarii

27/11/12 10:04
Carcotasul

Pai vedeti ? Intocmai asta este demonstratia, ca impreuna actualul presedinte Basescu, nu poate coabita cu actualul prim-ministru Ponta si nici cu domnul Antonescu. De aceia, ar trebui la aceste alegeri nationale, sa se decida Romania definitiv: ori raman la guvernare PDL-istii si domnul Basescu cu "gastile" lor, ori USL-ul si sa faca alegeri anticipate, pentru un nou presedinte al Romaniei, ca asa nu se poate. Sunt ca doi "armasari neravasi" legati la o "caruta goala" - unul sa traga in fata si unul in spate... si asteptam pe zi ce trece, ori sa se "dezmembreze" caruta, ori sa "crape unul dintre cai"... ( sau poate amandoi... de ce nu... ) !
Cu o asa criza, nu s-a mai intalnit niciodata Romania... !
Si Constitutia asta a Romaniei, este facuta aiurea zic eu. Fiind o Republica Parlamentara, eu inteleg ca acesta din urma este forul suprem al tarii si nu " seful statului " cum ii place domnului Basescu sa se intituleze. Culmea este ca, desi seful statului face parte din executivul tarii si nu din Puterea politica - legislativa, dumnealui, are puterea conferita de Constitutie, sa numeasca, sa confirme ori sa infirme numirea guvernelor ! Pai, mai oameni buni, repet: suntem normali la cap sau ba ? Ce cauta Institutia Presedintelui tarii , in puterea administrativa-executiva, daca are aceasta "putere" conferita de insasi Constitutie ? Mai... cand am fost prosti , dintotdeauna, cand am facut Constitutia, sau asa vom fi si pe viitor ? De cand "Puterea Politica-Legislativa", este controlata de "Puterea executiva-administrativa" a tarii...?( ca asta este de fapt, la urma urmei...)
Haideti sa facem Republica Prezidentiala si am terminat balciul ! Atunci, Presedintele taie si spanzura absolut totul, ne inapoiem la "Epoca de aur"... si cu asta basta ! Sau ar mai fi o varianta si anume, ca atat Presedintele tarii, cat si primul-ministru, sa fie numiti de catre Parlament si nu votati de "popor"... ca vedeti Dvs... primul-ministru este numit de partidul sau coalitia de partide aflate la "putere"... si reprezinta "vointa populara" dar indirect, prin voturile acordate parlamentarilor ( cum este cazul la 9 decembrie actual... si care la randul lor, au numit pe primul-ministru , validat ulterior, de presedinele tarii )... pe cand presedintele tarii, a fost votat de "toata lumea cu drept de vot ". Acuma... care este "mai puternic in stat" , cel care reprezinta "puterea populara" in ansamblu, sau cel care reprezinta doar voturile unui "grup restrans"...? Vedeti ? De aia se intampla acest " circ " de care efectiv ne-am cam saturat !
Repet: Constitutia noastra am senzatia ca este total alandala !
( Parerea mea... doar atat, ca sunt mai "prostalau" de felul meu... si efectiv, eu nu pricep ! )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5