Liberalii bistriţeni cer liste comune la europarlamentare
Liderul PNL BN, deputatul Stelian Dolha a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru binele USL, la alegerile europarlamentare din acest an, atât PSD, cât şi PNL ar trebui să meargă pe liste comune, cu toate că filiala PNL BN e pregătită acum, mai bine ca niciodată, de a merge pe liste separate la europarlamentare, dar liste comune înseamnă unitate pentru USL.
Listele comune sunt în avantajul USL
,,Filiala liberală bistriţeană e mai pregătită acum mai bine ca niciodată de a merge pe liste separate la europarlamentre. Procentul sper să fie bun. Făcând o glumă, sper să mai rămână ceva de la social-democraţi, pentru că i-am auzit într-o conferinţă de presă spunând că vor să ia cam tot. Sper să nu-şi dorească să devină partid unic, pentru că atunci e un semn de întrebare în dreptul democraţiei bistriţene. Dar, am spus de la început, când s-au pus în discuţie aceste liste, cum o să mergem. Spuneam că liste comune înseamnă unitate pentru USL, care are nevoie de această unitate, pentru că dacă ne uităm la sfârşitul lui 2013, vedem că această unitate a fost şubrezită în interiorul USL-ului şi avem nevoie de o recuperare a ei. Avem nevoie de o revigorare. Revigorarea USL-ului se face de aici de la Bistriţa numai pe liste comune, numai aşa. La sfârşitul lui 2013, dacă facem o inventariere a ideii de unitate în USL vedem că a fost şubrezită, a avut de suferit, ori o recuperare a acestei unităţi se face numai prin liste comune la europarlamentare, numai aşa, nu văd altă soluţie. Listele comune sunt în avantajul USL. Procentul pe listele comune ar fi 35-40 pentru PNL, 65-60 pentru PSD. Nu avem nicio problemă să mergem pe liste separate, ăsta e punctul meu de vedere, dacă vor fi liste separate e bine, mergem pe liste separate şi vom obţine şi un procent bun. Este opinia mea, cum văd eu lucrurile în USL. Ar fi o garanţie că toate disputele politice din 2013 s-ar estompa, le-am anihila şi ne apucăm de muncă în ţara românească. Eu cred că ar trebui să ne dorim cu toţii pentru că numai atunci am avea liste comune”, a afirmat deputatul PNL Stelian Dolha.
E ca la fotbal, nu schimbi echipa câştigătoare în al doilea meci
Vicepreşedintele CJ Dorin Popescu a afirmat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că şi acest ciclu electoral, făcând referire la alegerile europarlamentare, trebuie parcurs împreună, alături de PSD. ,,USL a dat rezultate. E ca la fotbal, nu schimbi echipa câştigătoare în al doilea meci”, a subliniat Popescu.
,,Avem un ciclu electoral care trebuie parcurs exact cum l-am început. USL a dat rezultate. E ca la fotbal, nu schimbi echipa câştigătoare în al doilea meci. Dacă lucrurile au mers bine trebuie să meargă în continuare şi aici trebuie ţinut cont de faptul că va fi un absenteism foarte mare, pentru că europarlamentarele niciodată nu au prezentat interes pentru populaţie. Ideea noastră de bază este ca din cei 40-45% cât se prezintă la vot să reuşim să mobilizăm electoratul USL, că dacă din cei 40% câţi vin la vot reuşim să mobilizăm 60-70% ai USL, lucrurile sunt foarte clare. Trebuie să finalizăm ciclul electoral: Crin Antonescu preşedinte. Asta este ceea ce ne-a legat”, a spus vicepreşedintele CJ Dorin Popescu.
Ar fi mult mai inteligent să se meargă pe liste comune
Senatorul PNL Ioan Deneş a precizat că există un curent destul de puternic în USL să se meargă pe liste comune, ţinând cont de faptul că în toamnă au loc alegeri prezidenţiale, când trebuie să fie un candidat comun şi acela e Crin Antonescu.
,,Oricum am vrea să fim noi în campania de la europarlamentare, de a lucra cu mănuşi, dacă vom merge separat vor apărea anumite animozităţi locale, care ar putea crea un minus pentru coagularea echipei, a unui tot unitar pentru alegerile prezidenţiale. Ar fi inteligent pentru două partide responsabile listele comune. Asta nu înseamnă că ar fi rău să se meargă şi separat. Separat, toate analizele spun că voturile ar fi mai multe, pentru că există un procent de electorat care împreună nu votează ca şi cum ar vota dacă mergem separat. Pentru ceea ce vrem să facem la sfârşitul anului, adică un candidat la preşedinţie comun ar fi mult mai inteligent să se meargă pe liste comune”, a subliniat senatorul PNL Ioan Deneş.
Citiţi şi:
- Blaga: Nu ne vom îndrepta nici spre PSD, nici spre PNL, în cazul ruperii USL
- Ioan Oltean: Asta vrea USL, să devină un partid stat, un partid comunist, iar Victor Ponta, un fel de Nicolae Ceauşescu
- Dolha: În proporţie de 90%, PNL şi PSD vor merge pe liste comune
- Ruperea USL, influenţată de familiile politice europene
- Antonescu: Avem majorităţi PSD-PNL în foarte multe locuri, dar asta nu înseamnă că mai există USL
Adaugă comentariu nou