Mihaela Geoană: Proiectul „Voluntar la Ambulanţă”, de mare succes, ar putea fi extins şi în alte judeţe
Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, crede că proiectul derulat la Bistriţa – Voluntar la Ambulanţă – este unul de succes, astfel că îl va prezenta ca model de bună practică şi altor filiale, pentru a fi pus în practică şi în alte judeţe.
„Este un parteneriat între Crucea Roşie şi Ambulanţă, prin care tinerii care doresc să voluntarieze fac cursurile de prim ajutor la Crucea Roşie şi apoi se încriu voluntari la Ambulanţă. Este un proiect care merge foarte bine. (...) Voluntariatul este foarte important şi pentru cum îşi ocupă tinerii timpul, dar şi pentru orice activitate pe care vor dori să o facă în viitor, fie că vor să meargă la facultate sau să-şi caute un loc de muncă, oriunde, şi în ţară şi în străinătate, Crucea Roşie este foarte respectată ca organizaţie ”, a precizat Mihaela Geoană, în cadrul unei conferinţe de presă.
Iniţiativa lăudabilă îi aparţine unui bistriţean, voluntar al Crucii Roşii, care a pus cap la cap mecanismele acestui proiect.
„Cineva din Bistriţa şi mă mândresc că este bistriţean a avut curajul să viseze, să gândească un proiect cu care ne-a contactat. Aşa s-a născut proiectul Voluntar la Ambulanţă. Acest cineva este Darius Ilieşiu, care fără să se gândească la el, la familie, şi-a sacrificat tot timpul în ultimele două luni şi a pus pe roate acest proiect. Pot să spun cu mândrie că în momentul de faţă au finalizat cursul prima serie de 100 voluntari.
De ce este important acest proiect pentru noi? Pentru faptul că sistemul de urgenţă se confruntă cu o lipsă de personal, sunt situaţii în care orice mână, orice persoană este binevenită, îi găsim de lucru, poate să ne ajute. Ţelul comun este de a ajuta omul aflat la nevoie”, a precizat dr. Muzsi Annabella, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Potrivit acesteia, primii voluntari îşi desfăşăară deja activitatea cu echipajele Ambulanţei, atât la intervenţii de urgenţă, cât şi la transporturi neasistate, la activităţi medicale preventive (competiţii sportive sau manifestări cu public numeros).
***
În 27 aprilie, va începe un nou curs de prim-ajutor în cadrul proiectului „Voluntar la Ambulanţă”, la care vor participa 120 bistriţeni din cei 200 înscrişi. Cursul se derulează pe perioada a şase săptămâni, cuprinde pregătire teoretică şi practică, şi costă 150 lei, bani din care se achiziţionează echipamentul voluntarilor.
„Cei interesaţi se pot înscrie pe pagina de facebook –Voluntar Ambulanţă BN, dar pot să ne găsească la sediul Crucii Roşii, pe str. C..R. Vivu nr. 6. La aceste cursuri participă şi traineri din partea Ambulanţei Bistriţa-Năsăud care prezintă echipamentul de pe autosanitare”, a precizat Darius Ilieşiu.
Acesta a menţionat că voluntarii sunt din toate categoriile sociale, de la muncitor la inginer, dar majoritatea sunt elevi ai şcolilor postliceale sanitare. „Peste 2-3 ani, toţi asistenţii medicali vor fi şi membri ai Crucii Roşii”, remarca Darius Ilieşiu.
Citiţi şi:
- La Agrieş, primul ajutor vine de la două surori, voluntare ale Crucii Roşii
- 35 de voluntari inimoşi au salvat vieţi prin asigurarea primului ajutor la peste 10000 de oameni care au realizat recordul mondial de la Năsăud
- Mihaela Geoană, vizită de lucru în judeţ
- Alin Ciubăncan, noul coordonator de voluntari şi lider de tineret al Crucii Roşii Bistriţa-Năsăud
- Crucea Roşie din Scharding – Austria, o lecţie de voluntariat
Adaugă comentariu nou