Primarul Ovidiu Creţu a dispus efecuarea de controale în cluburile din Bistriţa

În urma evenimentului tragic din clubul Colectiv, primarul Ovidiu Creţu a dispus ca Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Locală a municipiului Bistriţa să facă inventarul tuturor autorizaţiilor de funcţionare a locaţiilor de alimentaţie publică şi a celor de tip club. Vor fi verificate documentele ce autorizează activitatea comercială, conform menţiunilor din certificatele constatatoare. Aceste documente includ acordurile de funcţionare, precum şi autorizaţiile de funcţionare pentru organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de persoane.

"Luni, 2 noiembrie, am dispus ca Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Locală a municipiului Bistriţa să facă inventarul tuturor autorizaţiilor de funcţionare a locaţiilor de alimentaţie publică şi a celor de tip club, respectiv verificarea documentelor care au stat la baza autorizării lor şi verificarea punerii în practică a prevederilor legale, pentru a se evita apariţia oricărei situaţii care s-ar putea solda cu răniri sau pierderi de vieţi omeneşti", spune primarul Ovidiu Creţu în comunicatul de presă emis.

Comentarii

04/11/15 10:20
Vizitator

A trebuit sa se intample o tragedie ca sa se constate ca la capitolul nereguli, Romania sta pe un butoi cu pulbere.
Nu doar cluburile si barurile trebuie verificate sub aspectul respectarii normelor PSI, ci si alte locatii destinate artei spectacolului in care se aduna multimi de oameni. Spre exemplu, trebuie vazut in ce masura „Cortul de Cultura” din centrul Bistritei indeplineste conditiile de siguranta impotriva incendiilor, pornind chiar de la amplasarea lui in mijlocul drumului, blocand caile de acces ale masinilor de interventie in caz de incendii la cladirile din jur. „Cortul de cultura” pe langa amplasarea sa idioatata, nu indeplineste nici alte cerinte prevazute de normele PSI.
Spre exemplu, in sălile de spectacole scaunele, băncile şi în general mobilierul se fixează de pardoseală, astfel încât să nu fie răsturnate în caz de panică. Fac excepţie lojile în care se admit maximum 12 scaune mobile precum şi expoziţiile şi saloanele de dans în care se recomandă solidarizarea pe pachete (fără fixare de pardoseală). Chiar si in căminele culturale şi în sălile de întruniri cu o capacitate de maximum 200 de locuri, scaunele şi băncile pot fi nefixate de pardoseală, cu condiţia fixării între ele pe pachete de minimum trei rânduri.

04/11/15 11:10
Iuliana

Alo gara....dar scolile si cortul din centru....

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5