Retrospectiva proiectului: MIND MAPPING AND MULTIPLE INTELLIGENCE FOR PRIMARY EDUCATION
Mobilitatea în care au fost implicați profesori, elevi și părinți din cele șase țări partenere ale proiectului Erasmus „MIND MAPPING AND MULTIPLE INTELLIGENCE FOR PRIMARY EDUCATION”, având ca și gazdă Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud, a luat sfârșit după 5 zile de implementare.
Vă prezentăm mai jos programul parcurs pe durata a 5 zile, program încărcat de emoții atât pentru gazde cât și pentru oaspeți.
Luni 6 martie 2017 echipele mixte din cadrul proiectului au avut ocazia să viziteze școala gazdă, unde li s-a pregătit un program artistic, după care s-au întâlnit cu primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea pentru salutul oficial din partea administrației publice locale.
Următoarele două zile 7 și 8 martie au cuprins activități care s-au desfășurat la școală, sub formă de ateliere de lucru cu tematica întâlnirii, respectiv „inteligențele multiple”. Punctul culminant al programului l-a constituit atelierul „Inteligențe multiple” atelier atractiv din punct de vedere al tematicii abordate și interesant în același timp, mai ales pentru elevi. Acesta a fost susținut de către prof. Makris Nikolaos, partenerul din Grecia, prof. Mureșan Adela și prof. Aleksandra Gruszecka, partenerul din Polonia. În aceeași zi, oaspeții au putut degusta bucatele tradiționale românești oferite de părintii elevilor și cadrele didactice implicate în proiect. Un moment neașteptat și extrem de apreciat a fost ,,strigatul la găina” pentru coordonatorul proiectului, Makris Nikolaos. Fiecare delegație a prezentat câteva informații referitoare la regiunea, orașul din care provin, dar și despre școala și activitățile desfășurate până acum în cadrul proiectului Erasmus. Ziua s-a încheiat cu sărbătorirea ,,Zilei internaționale a femeii”.
Ziua de joi, 9 martie 2017, a fost dedicată vizitării Salinei Turda, un loc ,,absolut fantastic”. Elevii și profesorii care au vizitat acest punct de atracție turistică au avut posibilitatea de a se plimba cu bărcuțele pe lacul din interiorul salinei, au jucat tenis, bowling și-au procurat diverse suveniruri.
Oaspeții au vizitat și orașul Cluj, un oraș plin de istorie și cultură. Vineri, 10 martie 2017, a avut loc evaluarea finală a întâlnirii, s-au înmânat certificatele participanților și s-au oferit cadouri simbolice tuturor participanților la proiect.
O mobilitate reușită organizată de cei de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud !
Citiţi şi:
- Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud gazda unui proiect Erasmus!
- Elevi din cinci țări, participanți la atelierele de lucru organizate în cadrul proiectului „Mind Mapping and Multiple Intelligence for primary education”
- Al treilea an de Erasmus + pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Năsăud!
- Experiența Erasmus + despre ECOLOGIA sustenabilă, trăită de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” în Bulgaria
- Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Năsăud, într-o experiență deosebită Erasmus + în Catania
Adaugă comentariu nou