Liceul de Muzică, cu rezultate excelente la Concursul "Lira de Aur"
La Suceava a avut loc a XXXVIII-a editie a Concursului National de Interpretare Instrumentala "Lira de Aur" unde au participat peste 170 de concurenti. Concursul s-a adresat elevilor din tara si strainatate din invatamantul preuniversitar de stat sau particular : clasele III-XII-vioara, pian ; clasele V-XII- corzi grave (viola, violoncel, chitara, si harpa) ;clasele VII-XII-suflatori (flaut, oboi, clarinet, saxofon, fagot, trompeta,corn,trombon)-percutie si s-a desfasurat pe sectiunile si comisiile de evaluare ; pian ; vioara-corzi grave ; instrumente de suflat si percutie (instrumentele orchestrei simfonice).
Concurentii au prezentat din memorie si fara repetitie un repertoriu alcatuit din doua lucrari diferite ca stil, gen, forma, si caracter, dintre care una preclasica obligatoriu. Juriul a fost alcatuit din cadre didactice de specialitate din invatamantul universitar si preuniversitar, din personalitati ale vietii muzicale din tara si strainatate.
Toti cei 5 elevi ai Liceului de Muzica "Tudor Jarda" din Bistrita participanti la acest concurs sau intors cu premii : Alexandru Grecu -locul 1 (clasa IX-a -chitara clasica 99p.-prof.Pop Valentin), Popa Bogdan -locul 1 (clasa VIII-a, chitara clasica 99p.-prof.Pop Valentin), Satmar Paulina Mihaela -locul 1 (clasa VIII-a, flaut 97p.-prof.Batinas Leila Voichita ;prof.corepetitor Trut Bianca Cornelia), Palage Maria Iasmina -locul 2 (clasa IX-a, flaut 94p.-prof.Popa Catalina ;prof.corepetitor Tofan Radu Florian) si Bodiu Eduard Ovidiu -locul 2 (clasa VIII-a, clarinet 94p.-prof. Borzos Farcas Mircea ;prof.corepetitor Trut Bianca Cornelia).
Castigatoare a trofeului "Lira de Aur" a fost eleva Clara Sofia Lupascu (violoncel)din clasa IX-a la Colegiul National de Arta "Octav Bancila"din Iasi.
Directorul Colegiului de Arta "Ciprian Porumbescu " din Suceava, prof.Alexandra Bejinaru a declarat "A fost o editie complexa, cu copii extrem de bine pregatiti, cu mari emotii". Prof.univ.dr. Gabriel Croitoru a transmis elevilor sa participe la concursuri de interpretare instrumentala, asa cum este si cel de la Suceava, care a ramas "un reper in domeniul muzical si artistic",pentru ca orice participare reprezinta "un pas inainte" chiar daca premiile "nu sunt intotdeauna pe masura efotului depus".
Citiţi şi:
- Două premii I şi un premiu II la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” pentru elevii bistrițeni
- Liceul de Muzică Bistriţa, 12 premii la Olimpiada de interpretare instrumentală
- Un emoţionant concert omagial la Zilele culturale ale Liceului Tudor Jarda
- Micii muzicieni bistriţeni, premiaţi la Sighet
- Un deosebit concert aniversar de muzică, teatru şi poeme oferit de Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistriţa
Adaugă comentariu nou