Viceprimarul Gelu Muthi: Candidez pentru funcţia de preşedinte al ALDE Bistriţa. Vrem să reuşim în 2020 la Primăria Bistriţa
Rep: Anul 2017 nu este unul electoral, însă mai toate partidele au traversat perioade de alegeri interne. Cel puţin, la nivel de muncipiu. Normal, în aceste perioade, apar şi discuţii doctrinare, pe cine şi ce mai reprezintă un partid. În acest context vă întreb, ce reprezintă ALDE pentru electorat?
Gelu Muthi: ALDE reprezintă la ora aceasta liberalismul tradiţional în România.
Rep: Adică?
Gelu Muthi: Adică un liberalism bazat pe principiile liberale, şi mă refer la pluripartidism, bicameralism, regim constituțional bazat pe supremația legilor, separerea puterilor în stat, pe pluralism politic şi toleranță, pe respectarea drepturilor şi libertaților democratice ale omului. Liberalismul susţine intervenţia limitată a statului în viata societăţii, statul menținându-și un rol de arbitru în societate. Cred că libertatea politică a individului înseamnă independența acestuia în raport cu statul, absența constrângerii. Noi credem în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi separarea puterilor în stat, în independenţa instituţiilor. ALDE susţine proprietatea privată, economia concurenţială de piaţă şi alegerile libere.
În toată această perioada de când s-a înfiinţat, ALDE a dus o politică de sprijin a cetăţenilor în rezolvarea în special a acestor probleme specifice la nivelul municipiului.
ALDE Bistrița, încă de la început, a făcut parte din programul de guvernare locală, susținând proiectele care conferĂ confort fizic şi psihic cetățenilor din Bistrița.
Suntem foarte atenți cu privire la realizarea programului propus pentru dezvoltarea infrastructurii stradale.
Rep: Dar ce faceți cu parcările?
Gelu Muthi: Aici este o mică problemă. Nu am reușit să ținem ritmul construirii suprafețelor de parcări propuse în comparație cu celelalte investiții, motiv pentru care există și o serie de critici. Însă discuțiile cu partenerii de coaliție din majoritatea locală privind construirea unor parcări sunt foarte aproape de a fi finalizate și în curând va începe proiectarea și construirea a cel puțin două mari parcări.
Avem în vedere găsirea unor soluții pentru fluidizarea traficului în Bistrița. La ora aceasta, există perioade cu stări de blocaj în multe puncte din traficul rutier de exemplu Lucian Blaga, Tărpiului cu Drumul Cetății, aproape toate trecerile de nivel la calea ferată din oraș.
Vă asigur că ne preocupăm intens de această problemă. Confort înseamnă și piețe moderne și bine organizate, parcuri modernizate, utilități și servicii funcționale. Confort înseamnă un oras independent din punct de vedere energetic. Este o ţintă spre care trebuie să aspiram. Beneficiari pot fi toţi cetăţenii municipiului Bistriţa dar în special categoriile defavorizate pentru început.
Personal cred cu tărie că municipiul Bistrița poate conferi locuitorilor o viață linistită dacă este curat, iluminat și regulile de conviețuire urbană sunt respectate de toți locuitorii, dublate de o administraţie implicată.
Rep.: Vreți să candidați la șefia ALDE Bistrița?
Gelu Muthi: Da.
Rep.: De ce?
Gelu Muthi: Pentru că încă de la început când s-a pus problema creării ALDE, un partid nou cu vederi moderne de factură liberală, am crezut în idee și alături de mai muți colegi am avut și satisfații pe această linie.
Am considerat dintotdeauna că un lider nu trebuie să stea în afara problemelor fie ele politice sau administrative, fapt pentru care m-am înhămat în conducerea interimară a partidului, iar acum, când locuitorii municipiului Bistriţa ne-au legitimat în urma celor două rânduri de alegeri, cu atât mai mult sunt decis să devin președinte ales, statut care–mi va conferi și o avengură politică și administrativă în viitorul imediat.
ALDE este un partid în creştere, rezultatele ne spun asta.
Obiectivul Organizaţiei Municipale şi al Organizaţiei Judeţene a ALDE este de ajunge la un procent cu două cifre.
Rep: Altfel spus, vreți să vă pregătiți pentru 2020?
Gelu Muthi: Evident. Am avut o discuție în acest sens cu președintele Ioan Țintean, care mi-a stabilit drept sarcină nu să încerc numai, ci și să reușesc.
Dar până atunci trebuie să ne organizăm bine, să lucrăm bine în echipă cu prieteni, colegi care m-au sprijinit și sper să facă acest lucru în continuare.
De exemplu, experienţa domnului Vasile Moldovan nu trebuie neglijată, nici a domnului Vasile Bugnar, a lui Marius Armean, a doctorului Sorin Oros, a domnului Nicolae Popescu, a domnului Constantin Braşoveanu, a senatorului Ioan Simionca, a secretarului de stat Sorin Roșu Mareș. Am o colaborare excelentă şi cu doamnele din partid, cu Ani Bob, Daniela Hudrea, Loredana Zbîncă, Mariana Ţermure, Camelia Moldovan, doamna Iuliana Chilom şi mulți alții.
Rep.: Să înțeleg că vă bucurați de sprijinul total al preşedintelui Ţintean?
Gelu Muthi: Da, am această certitudine. Am colaborat în ultimii 10 ani foarte bine cu domnul preşedinte Ioan Ţintean, am construit o echipă frumoasă împreună, am avut rezultate bune.
Domnul preşedinte ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, este un lider caracterizat pe scurt de două lucruri: priceperea şi buna credinţă. Am avut şi am în continuare foarte multe de învăţat de la dânsul.
În proiectul ALDE, cel putin pana acum, se concretizează o echipă frumoasă, o echipă deschisă spre evoluţie, dornică să asculte nevoile locuitorii municipiului Bistriţa, dornică de a asigura confortul bistriţenilor, dornică de a concretiza prin rezultate.
Așadar, sâmbătă, 16 septembrie 2017, ora 10,00, are loc Adunarea Generală de alegeri pentru Organizaţia Municipală ALDE. Vă aştept.
Rep.: Mulţumim.
***
Gelu Adrian Muthi (n. 16 august 1968) este de loc din satul Archiud, comuna Teaca. A absolvit Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Năsăud, iar din 1986 a fost student al Universitații Tehnice Traian Vuia din Timișoara, pe care a absolvit-o în 1992 ca inginer mecanic.
Timp de cinci ani şi-a făcut meseria pentru care s-a pregătit, la Teaca şi Bistriţa, după care a intrat în domeniul vânzărilor. Experiența dobândită în compania “Coca-Cola” Bihor a fost o pistă de lansare, devenind director zonal la European Drinks.
A intrat în politica de dreapta încă din anul 2003. În 2016, Gelu Muthi a fost ales viceprimar, după ce a mai deţinut, în perioada 2012-2026, un mandat de consilier local.
Toate ideile și experiența dobândită până astăzi poate să le fructifice în ceva care să servească întregii comunități în care îşi desfășoară activitatea și trăieşte împreună cu familia.
Citiţi şi:
- Viceprimarul Bistriței, Gelu Muthi a fost confirmat președinte al ALDE Bistrița. Liberal-democrații bistrițeni își doresc fotoliul de primar în 2020
- Gelu Muthi: Ne propunem o reîmprospătare a ALDE Bistriţa
- Ioan Țintean (ALDE): La începutul mandatului, ar fi bună o întâlnire cu noii parlamentari şi conducerea județului, să punem pe hârtie obiectivele
- Viceprimarul Gelu Muthi: Este prioritară amenajarea unei parcări în zona centrală
- Preşedintele ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, la 66 de ani. Vezi ce a primit cadou!
Comentarii
Pentru fluidizarea traficului în Bistrița trebuie neapărat construită Varianta Ocolitoare Sud. Domnule Muthi ce demersuri ați făcut dumneavoastra pentru realizarea acestui important obiectiv pentru bistrițeni?
Adaugă comentariu nou