Un bistriţean i-a adus împreună pe românii din Cracovia de Paște, ortodocși şi catolici
Cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Sărbătoarea Învierii îi găsește împreună pe cei care simt românește.Evenimentele culturale îi reunesc pe români la Biblioteca Voievodală din Cracovia, iar cele religioase în bazilica "Sfânta Fecioară Maria" cunoscută ca Bazilica Mariaţchi.
Domnul Ignat Timar, preşedintele Asociaţiei Polono-Române din Cracovia, originar din Bistrița, este facilitatorul înfrățirii din anul 2015 între Beclean și Siepraw. Din anul 2016 între județele Bistrița-Năsăud și Myślenice există o ”Înțelegere de cooperare” .
Ignat Timar ne transmite:„Ne dorim din tot sufletul să ne bucurăm de evenimente frumoase, la care să participe şi cei care uneori sunt în trecere prin Cracovia.Sărbători binecuvântate la toţi de acasă!”
Cracovia, un oraș cochet, încărcat de istorie, este al doilea oraș ca mărime al Poloniei. Are o populație de aproximațiv 800.000 de locuitori. A fost capitala Poloniei între 1038 și 1569; a Uniunii Polono-Lituaniene între 1569 și 1596; a Marelui Ducat al Cracoviei între 1846 și 1918. Din 1999 este reședința voievodatului Polonia Mică.Distanța dintre Bistrița și Cracovia este de 600 de kilometri.
Citiţi şi:
- Partenerii polonezi, din nou la Beclean
- Crăciunul a fost sărbătorit româneşte la Cracovia. Bistriţeanul Ignat Timar, sufletul comunităţii
- Administraţia judeţeană, în parteneriat cu o firmă din Polonia, intenţionează deschiderea unei pieţe agricole en-gros
- Administraţie pentru comunitate, la Beclean, cu proiecte euroepene majore. Va fi lansat filmul documentar „La răscruce de ape şi drumuri- Beclean pe Someş”
- Bistrița-Năsăud, înfrăţire cu judeţul Myślenice din Polonia! Preşedintele Radu Moldovan şi starostele Josef Tomal au semnat Scrisoarea de intenție
Adaugă comentariu nou