O zi necesară – „Ziua Imnului Naţional”
Ziua de ieri, 29.07.2011, a fost o zi cu profunde reverberaţii patriotice pentru bistriţeni şi nu numai, fiind „Ziua Imnului Naţional”, care a fost sărbătorită cu fast, printr-un ceremonial militar şi religios specific, în faţa statuii poetului Andrei Mureşanu, autorul versurilor Imnului Naţional „Deşteaptă-te române” şi în „capitala şi oraşul Imnului Naţional” – Bistriţa.
Începând cu ora 12.00, în prezenţa unui numeros public, a conducătorilor de grup şi o pereche din cadrul ansamblurilor participante la Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” din cele 12 ţări, care au trăit şi sărbătorit acest eveniment alături de români, a oficialităţilor din cadrul Prefecturii, Primăriei, Consiliului Judeţean, şefi de unităţi din cadrul M.A.I., ISU, Jandarmeriei, Brigăzii 81 Mecanizată, C.M.R.R., Filiala ANVR BN, Poliţie, Penitenciar, SRI, partide politice etc., a avut loc un emoţionant ceremonial privind cinstirea şi rolul Imnului Naţional în viaţa românilor.
Activitatea a demarat prin acordarea onorului de către Detaşamentul de Onoare de la Brigada 81 Mecanizată, oficialităţilor, după care a urmat slujba religioasă oficiată de către P.C. protopop Alexandru Vidican şi un sobor de preoţi, de diferite confesiuni.
Despre istoricul, semnificaţia, importanţa şi rolul Imnului Naţional au vorbit dl. ing. Ovidiu Creţu – primarul Bistriţei, care a precizat: „Noi, bistriţenii, suntem mândri că suntem concitadini cu autorul Imnului Naţional”, iar dl. Daniel Cristian Florian – prefectul judeţului – a punctat faptul că Imnul Naţional este un simbol şi o valoare în viaţa unui popor.
În acordurile profesionistei muzici militare a fost intonat întreg Imnul Naţional de către Detaşamentul de Onoare, asistenţă şi public.
Activitatea s-a finalizat cu defilarea, fermă şi impecabilă, a Detaşamentului de Onoare (Garda de Onoare) de la Brigada 81 Mecanizată, urmată de salutul Muzicii Militare a Garnizoanei Bistriţa.
Menţionăm că cei prezenţi, inclusiv cei din alte ţări, au trăit momente înălţătoare, de o sensibilitate aparte, necesare în această perioadă.
Să nu uităm şi să fim mândri că trăim în „Oraşul Imnului Naţional”.
Citiţi şi:
- „Ziua Imnului Naţional” sărbătorită în „Oraşul Imnului Naţional” cu invitaţi de peste hotare
- Onor la „Drapelul Naţional”, onor României!
- Manifestări dedicate „Zilei Imnului Naţional”
- „Ziua Imnului Naţional” cu participare internaţională
- De „Ziua Imnului Naţional”, versurile poetului A.Mureşanu au răsunat din sute de piepturi
Adaugă comentariu nou