Partenerul meu în reformarea şi modernizarea României va fi Emil Boc
„Vă cer permisiunea ca, în continuare, partenerul meu în reformarea şi modernizarea României să fie Emil Boc. Dacă Emil Boc a reuşit să schimbe în bine Clujul, împreună vom putea schimba în bine România. (...) El e prototipul ardeleanului: cinstit, corect, exact, un om care nu s-ar înclina în faţa altor interese decât cele ale României. (...) Presa a spus mereu: <
Peste 40.000 de simpatizanţi din judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bihor au venit în piaţa Lucian Blaga din Cluj, pentru a-şi susţine favoritul la prezidenţiale. Primit cu urale nu a fost doar preşedintele, ci şi premierul demis Emil Boc, fostul primar de care clujenii s-au arătat a fi mândri.
Traian Băsescu a reluat pentru ardeleni temele deja consacrate în mitingurile anterioare sau în apariţiile media: realizările şi neîmplinirile mandatului actual, proiectele mandatului viitor, valorile ce trebuiesc recuperate, priorităţile economice în 2010, criza economică, lupta cu majoritatea parlamentară nereformistă, cu sistemul ticăloşit, cu oligarhii şi mogulii de la Grifco. Pentru a nu exista dubii, Traian Băsescu a pronunţat numele celor ce conduc un sistem ticăloşit şi nu mai acţionează în umbră, ci la suprafaţă, la vedere, influenţând votul în Paralament: Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dinu Patriciu, Adrain Năstase, Mircea Geoană.
Noutatea în mitingul de la Cluj a fost tema parteneriatului cu Emil Boc în mandatul viitor. Traian Băsescu a reluat de două ori în discurs tema excelentei colaborări cu preşedintele PD-L, Emil Boc, şi a subliniat necesitatea ca acesta să-i fie mâna dreaptă şi în mandatul viitor, în virtutea unui adevăr elementar: nu poţi face reformă cu adversarii reformei.
Referindu-se la suspendarea sa de către coaliţia celor 322, la referendumul care a urmat suspendării, prin care „românii şi-au luat preşedintele înapoi”, dar şi la apropiatul referendum din 22 noiembrie, Traian Băsescu şi-a sfătuit adversarii să nu uite un lucru esenţial, validat în timp de realitate: „Când politicienii nu-i dau poporului ceea ce poporul le cere, ei, românii, îşi iau singuri”.
Preşedintele Băsescu a explicat că primele două obiective strategice - aderarea la NATO şi UE - s-au atins şi din cauza presiunilor externe, că reformarea statului este al treilea obiectiv strategic, de data aceasta intern, pe care nimeni din afară nu va veni să-l impună, însă fără de care România nu va putea valorifica în interesul românilor apartenenţa la UE. Modernizarea statului român e o problemă a politicienilor, a puterilor statului, iar dacă acestea nu vor să o facă, atunci e nevoie de cetăţeni, de societatea civilă, care vor avea un cuvânt greu de spus pe 22 noiembrie, a conchis Traian Băsescu.
Citiţi şi:
- Pensionarii militari şi-au strigat nemulţumirea la Palat
- Daniel Buda: Obiectivul politic al Băsescu şi al lui Boc este de a da României un preşedinte de dreapta
- Răzbunarea lui Traian Băsescu
- Deputatul Ioan Oltean, în pelerinaj prin Moldova
- Viorel Cotuţiu reclamă modul în care Puterea „se ţine de scaune”
Adaugă comentariu nou