Pentru sănătatea dumneavoastră, consumaţi zilnic nuci şi poezii!

Sfârşitul lunii noiembrie a constituit reluarea, pentru acest an şcolar, după o perioadă de pregătire, a şirului de ateliere creative terapeutice, în cadrul proiectului de „Terapie prin lectură”, iniţiat de prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă. În acest proiect, voluntarii de la Palatul Copiilor Bistriţa activează pentru al treilea an consecutiv. Acum, membrii grupei de „Poezia credinţei” de la Palat şi nu numai au încercat să aducă un zâmbet suplimentar pe buzele tuturor. Mai întâi, doamna psiholog Mia Luca le-a vorbit participanţilor despre importanţa consumul de nuci şi a unei priviri pozitive în diverse situaţii de criză.
Tema întâlnirii derulată în biblioteca din Spital a fost „Ce bine e să dormi într-o nucă!”, inspirată din creaţia Anei Blandiana, iar, în decor, umbrele maro au fost utilizate drept nuci. Copiii internaţi la secţia pediatrie, doamna psiholog Mia Luca, doamna Maria Ciorba de la Fundaţia Inocenţii şi coordonatoarea noastră, Ionela-Silvia Nuşfelean, s-au oferit să doarmă într-o nucă, surâzându-le ideea copilăriei, ştiind pe de rost îndemnul: „Şi-un secret de vrei să-ţi zic:/ Bine-ar fi să rămâi mic!”. Alexandra Bălan şi Angela Frişan au interpretat poezia „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi!” prin muzică şi dans, îmbiind participanţii la un mic joc coregrafic şi la „amintiri cu nuci”.
La final, fiecare copil a primit miez de nucă la pachet, în pliculeţe de medicamente decorate cu poezii simpatice despre nuci, create special de elevele implicate, elastice verzi de păr cu care să-şi prindă pacientele codiţe de speranţe şi biscuiţi Angi. A fost un atelier vesel şi întremător, semn că sănătatea e un pic mai aproape, printr-un simplu fursec de poezie cu nucă.

Carmen Rus, clasa a IX-a, Jurnalism
Palatul Copiilor Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5