Peste 130 de elevi şi preşcolari au solicitat transferul într-o altă unitate! Mesaj către părinți: Să analizăm mai atent, să fim realiști!
Inspectorul şcolar general Aurelia Dan a menţionat că în acest an şcolar, dat fiind faptul că nu a existat o vacanţă intersemestrială, transferurile elevilor au fost analizate şi aprobate la nivelul Consiliului de Administraţie al IŞJ B-N. Nu mai puţin de 131 de elevi şi preşcolari s-au transferat începând cu semestrul al II-lea, într-o altă unitate de învăţământ. Sunt şi transferuri la nivelul instituţiilor şcolare, de la o clasă la alta, care au fost aprobate la nivelul şcolii. Printre motivele invocate se numără fie schimbarea domiciliului, fie că au fost daţi în plasament la familii, dar au existat multe cazuri în care elevii de liceu au plecat de la profilul real la profilul uman sau spre LPS Bistriţa.
Prof. Aurelia Dan a transmis un mesaj către părinţi şi elevi, să fie atenţi când îşi completează opţiunile de înscriere. „Ne-a atras atenţia motivul, pe situaţii excepţionale, doar aşa le puteam aproba. Elevi care au început clasa a IX-a în clasele şi specializările pentru care au optat la sfârşitul gimnaziului au decis că nu se mai regăsesc în profilul şi specializarea respectivă şi solicitau transferul la un alt profil, respectiv la o altă şcoală. Ne confirmă o realitate pe care mult timp am popularizat-o. Opţiunea elevilor la sfârşitul clasei a VIII-a nu coincide sau coincide prea puţin fie cu interesele lui, fie cu abilităţile pe care le are. Am un mesaj pentru părinţi, pentru că tot părinţii au fost cei care au venit să ceară transferul: să analizeze cu mai multă atenţie opţiunile pe care copiii le pun în fişă, să fie realişti. Dacă nu se adaptează în clasele în care ajung şi dacă „nu fac faţă”, aceste realităţi induc copilului sentimentul de neputinţă. Dificultăţile pe care le are nu numai la nivel de învăţătură, ci şi la nivel de adaptare, pot să provoace traume. Multe dintre aceste cereri de transfer au fost însoţite de documente medicale care recomandau schimbarea colectivului şi confirmau o anumită stare de disconfort a copilului în relaţia cu şcoala. Este un semnal de alarmă pe care îl tragem”, a explicat Aurelia Dan.
Aceasta a menţionat că va fi derulat un program de orientare şcolară cu elevii de clasa a VIII-a, în care vor fi aplicate teste de aptitudini, dar vor fi explicate şi noţiunile de profil uman, real, câte ore de matematică, fizică, chimie sunt cuprinse în program, ce tip de matematică, ce discipline sunt la Bacalaureat etc.
Citiţi şi:
- Liceul de Muzică, în pericol? Tăierea unei clase (Muzică sau Pedagogic) duce la desfiinţarea liceului. ISJ a revenit şi a lăsat Muzica, a tăiat însă Pedagogicul!
- Clasa pregătitoare. Pentru Step by step, nu se ţine cont de domiciliu! Aurelia Dan: Sper că listele complete la unele doamne învăţătoare sunt un mit!
- Primarul Vasile Codrea, alături de elevii din Budești
- Felicitări! Alexia Dohotari, şefa de promoţie de la „Gene 1” confirmă la Evaluarea Naţională
- Pomul de Crăciun al elevilor din clasa I, Şcoala Generală „Avram Iancu”
Adaugă comentariu nou