Primarul Vasile Codrea , alături de elevii din Budești

Pentru cei 14 preșcolari înscriși la Grădinița cu program normal din Budești, pentru cei 38 de elevi din clasa pregătitoare,clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, pentru cei 80 de elevi din clasele V-VIII, ziua de 15 septembrie 2014, ca de altfel pentru toți elevii din țară, a însemnat începutul cursurilor unui nou an școlar. Timp de 36 de săptămâni preșcolari și elevi se vor întâlni zilnic pentru a parcurge împreună căile cunoașterii, pentru a se forma ca buni cetățeni spre mulțumirea lor, a familiilor din care provin, a școlii pe care au urmat-o. Vor fi călăuziți pe căile cunoașterii de educatoarea Trif Lucia, de învățătoarele Feldrihan Eliza și Incieri Emese, de diriginții Buta Dan Vasile, Hedeș Irina, Oltean Csilla și Dragoș Cătălina.
Deschiderea festivă a cursurilor anului școlar 2014-2015 s-a făcut într-un careu organizat în curtea școlii, cu participarea tuturor elevilor însoțiți de un număr mare de părinți, a preotului paroh Dragoș Cristian, a primarului Codrea Vasile, a reprezentanților M.A.I. Pentru început, așa cum este tradiția de după anul 1989, preotul paroh a oficiat un Te Deum, i-a îndemnat pe elevi să urmeze învățăturile creștine, să ceară ajutorul divin în clipe de cumpănă, să respecte principiul … Nihil sine Deo …
În cuvântul său, directorul școlii, prof. Rus Augustin,a subliniat faptul că învățătura este o activitate complexă care implică o colaborare strânsă între elevi, profesori și părinți. I-a îndemnat pe elevi să fie cât mai atenți la orele de curs, să se străduiască să-și însușească cât mai multe cunoștințe științifice care le vor fi folositoare în viață, să se remarce prin comportament civilizat și nu prin expresii înjositoare la adresa colegilor sau a altor cetățeni, nu prin întrebări care nu au legătură cu lecția predată. I-a îndemnat pe profesori așa cum făcea în secolul trecut ilustrul cărturar G. Călinescu, … să se coboare de la catedră și să îi ajute pe contemporanii lor mai tineri … , pe părinți să țină permanent legătura cu școala, să nu se mulțumească numai să le dea bani copiilor pentru a-și cumpăra ceva de la magazin,să le pretindă încă din familie să îi respecte pe cei din jurul lor, să îi obișnuiască cu respectarea unor reguli specifice vieții în grup.
Prin igienizarea tuturor sălilor de clasă, prin recondiționarea mobilierului existent și redistribuirea lui după numărul de elevi din fiecare clasă, prin asigurarea cu manuale (cu excepția clasei I și a II-a) și rechizite, au fost create condițiile favorabile desfășurării procesului instructiv-educativ . Localului vechi, reabilitat total în decursul anilor 2007-2008 i s-a mai adăugat în anul 2012 un local nou, de nivel european,unde funcționează Grădinița, clasa pregătitoare și clasa I, dotate cu încălzire centrală, grupuri sanitare moderne, sursă de apă asigurată prin forarea unui puț la 20 de metri adâncime .
Primarul comunei Budești, domnul Codrea Vasile, i-a asigurat pe toți cei prezenți de întreaga susținere din partea instituției ce o reprezintă, și-a exprimat convingerea că eforturile depuse de toți cei implicați în activitățile educaționale vor da pe viitor roadele așteptate, că viitorul comunei va depinde în mare măsură de implicarea în realizarea unor proiecte, de modul cum vor fi valorificate resursele locale.
Reprezentanții M.A.I au transmis un mesaj către toți cei participanți prin care îi îndemnau să respecte legile, să ceară ajutorul Poliției atunci când au nevoie, să considere polițistul ca un sprijin pe care îl pot avea la nevoie.
Dacă judecăm … fără ură și părtinire … toate ideile exprimate și condițiile existente în Școala Gimnazială din Budești, nu cred că greșim când afirmăm că deschiderea anului școlar 2014-2015 a fost un … început bun …

Prof. Rus Augustin, Șc. Gimnazială Budești

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5