Preşedintele Radu Moldovan: Moment foarte important pentru comunităţile din Năsăud şi Rebrişoara. Încep lucrările de apă-canal, din fonduri europene

Ing. Ion Şandru, directorul general Aquabis, şi administratorul companiei Îndemînarea Construct au semnat contractul de lucrări pentru Lotul 2 – Reabilitarea conductei de Aducţiune Rebrişoara – Năsăud şi Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă Năsăud, finanţat prin Programul Operaţional de infrastructură mare, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a viceprimarilor Dorin Vlaşin (Năsăud) şi Nocolae Moldovan (Rebrişoara), dar şi al directorul ADI apă-canal, Răzvan Grec.

         „Este un moment foarte important pentru comunitatea din Rebrişoara şi Năsăud, care aşteaptă de foarte mult timp acest proiect de investiţii. E vorba despre celebrul Contract de Lucrări 6 (...) În sfârşit, după foarte multe lucruri care nu s-au realizat am ajuns într-un stadiu în care semnăm contractul de execuţie al lucrărilor. CL 6 a fost un contract din etapa I a Master Planului care nu s-a realizat din cauza neexecutării lucrărilor de către o companie. Mă bucur foarte mult că nu am pierdut cele aproximativ 10 milioane de euro, valoarea extimată  a celor trei loturi. Lotul 1 cuprinde Maieru şi Sângeorz Băi şi are o valoare aproximativă de 5 milioane euro, Lotul 2 este contractul de astăzi, şi sper ca această companie să înceapă lucrul cât mai repede pentru că avem nevoie de aceste lucrări atât în Rebrişoara cât şi în Năsăud, iar Lotul 3 e Salva şi Telciu”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, investiţia de pe Lotul 2 are o valoare de 1,5 milioane euro, fiind cofinanţat prin POIM 2014-2010 în pondere de 76,97%, Guvernul României – 11,77%, bugetul local – 1,81% şi Aquabis – 9,45%. Termenul de execuţie este de 20 de luni de la data semnării contractului, la licitaţie particiăând nouă ofertanţi.

Contractul prevede reabilitarea a 5.6 km conductă de aducțiune de la stația de tratare apă Rebra până la stația de pompare apă potabilă din apropierea stadionului ,,Progresul”, montarea unei stații de ridicare a presiunii; realizarea a 595 m conductă de refulare (total 1.487 m din care 882 m realizaţi), reabilitarea unui rezervor de 1000 m3 și o baterie de rezervoare de 2x300 m3 prin: instalații hidraulice, electrice, construcții civile, pentru dezinfecție- instalație de clorinare cu hipoclorit de sodiu şi realizarea a 4.7 km rețele de distribuție apă potabilă. 

"Îmi doresc foarte mult ca într-un termen rezonabil ca lucrările să fie finalizate. Vă mprturisesc că mă bucur foarte mult că această lucrare a fost câştigată de o companie din judeţul nostru şi sunt convins că nu vom mai trăi experienţele neplăcute cu companii din afara ţară sau a judeţului. Îi felicit şi le urez mult succes şi le spun că  îi respect foarte mult pe toţi, dar nu vom face niciun fel de rabat de la calitatea lucrărilor. Trebuie să înţelegem că nu ne putem permite să ne batem joc de niciun lucru. E vorba de siguranţa cetăţenilor, avem producătiri de materiale de foarte bună calitate la nivelul judeţului. Eu sper ca în ceasul al 12-lea să se înţeleagă că este nevoie de colaborare, noi avem toată disponibilitatea", a mai precizat preşedintele Radu Moldovan.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5