Preşedintele Radu Moldovan: În momentul de faţă, PSD-ul a făcut ceea ce trebuia să facă pentru ţară

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud şi al Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a precizat că, deşi nu a fost unul dintre susţinătorii noii coaliţii de guvernare – PNL-PSD-UDMR – formaţiunea pe care o reprezintă a făcut ceea ce trebuia în contextual actual.

„Cred că în momentul de faţă PSD-ul a făcut ceea ce trebuia să facă pentru ţară. Sigur, această alianţă va fi decontată din punct de vedere politic de către PSD. Eu nu am fost unul dintre marii susţinători ai acestui proiect, de-a lungul vieţii, în general, am fost destul de disciplinat. Am lângă mine trei colegi primari care pot confirma ceea ce spun. De fiecare dată, înainte de a decide ceva i-am consultat pe toţi. Dacă înainte mă exprimam printre primii, de această dată nu m-am exprimat deloc pentru a nu influenţa deciziile lor. Spre deosebire de partenerii noştri de la PNL care am văzut că au avut o poziţie vocală împotriva acestei alianţe, majoritatea colegilor mei din judeţul Bistriţa-Năsăud au votat „pro”, pentru o astfel de alianţă, şi spun majoritatea pentru că n-a fost una covârşitoare, dar a fost o majoritate care m-a mandatat să votez pentru o astfel de alianţă. Aşa funcţionează un partid într-o democraţie, dezbatem, analizăm, şi eu, în calitate de coleg, prieten şi reprezentant al lor n-am făcut altceva decât să respect opinia majorităţii şi ne vom strădui ca din această guvernare să facem lucrurile pentru oameni”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

Liderul PSD Bn a menţionat că echipa social-democrată a avut poziţii nenegociabile, discuţii şi negocieri foarte dure legate de pachetul social”, „o măsură infimă de a sprijini marea majoritate a populaţiei de a trece peste aceste situaţii complicate”

„Avem 4,5 milioane de pensionari care au pensii sub 2500 lei şi nu putem să acceptăm variantele propuse de a creşte pensia doar cu 5%. Pensiile vor creşte, în medie, cu 10%, numai că pensiile între 1000 şi 1600 lei vor creşte substanţial mai mult. De asemenea, s-a găsit o soluţie care cumva să corespundă şi cu angajamentele României faţă de Uniunea Europeană şi cu reformele din PNRR. Apare un element de noutate. Cei care au între 1000 şi 1600 lei vor primi undeva în ianuarie – februarie un surplus de 1200 lei pe o decizie, adică o singură dată pe an. De asemenea, a fost o discuţie lungă legată de alocaţii. Acolo avem o creştere substanţială la copiii între 0 şi 2 ani, de peste 40%. Persoanele cu handicap, cei cu pensia minimă... Cumva, dacă vreţi, fără să fiu ipocrit, noi eram obligaţi să facem acest lucru pentru că ţara era într-o situaţie critică şi nu vreau să mă gândesc cum ar arăta înainte de iarnă, înainte de criza energetică, fără Guvern. Vom sta acolo atât timp cât putem să facem lucrurile pe care trebuie să le facem pentru oameni”, a mai spus Radu Moldovan.

În context, acesta a menţionat că PNRR va fi optimizat, pentru că sunt măsuri aberante şi reforme aberante pe care nu le-a cerut nimeni şi pe care România şi le-a asumat, precum „ neîncălzirea cu lemne mai departe de, nu ştiu, decembrie 2022 sau 2023”. „Noi avem peste 50% din populaţie care se încălzeşte cu lemne. Ce să le oferi ca alternativă? Sigur, ar fi ideal, şi eu susţin să nu mai producem dioxid de carbon şi să avem o energie verde, dar trebui să fim şi realişti. Colegii noştri au fost deja mandataţi, la nivelul Coaliţiei s-a luat această decizie ca inclusiv prim-ministrul şi liderii partidelor să meargă să aibă discuţii cu liderii responsabili de la Comisia Europeană să vedem cum putem optimiza aceste lucrur”, a explicat liderul social-democrat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5