În prezența prefectului, 865.245 buletine de vot au plecat către toate cele 313 secții de votare din județ
Sâm, 05/25/2019 - 14:37
Materialele electorale și buletinele de vot au plecat de la BEJ, către toate cele 313 secții de votare din județ, însoțite de pază înarmată din cadrul MAI, conform procedurii! La nivelul județului avem un număr total de 865.245 buletine de vot, din care un număr de 288.415 buletine de vot Parlamentul European, 288.415 buc. buletine de vot nr.1 Referendum şi 288.415 bucăţi buletine de vot nr.2 Referendum.
Citiţi şi:
- Putin peste 1% dintre bistriteni au votat la europarlamentare
- După prima oră, au votat peste 1,20% din alegătorii bistriţeni!
- Bistriţa-Năsăud, la vot! Peste 260.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele
- Peste 260.000 bistriţeni sunt aşteptaţi la vot duminică!
- Peste 880.000 de buletine de vot, tipărite pentru alegerile locale din Bistriţa-Năsăud
Meniu principal
Ultimele stiri
Lun, 19:54
Bărbat lovit de tren la Bistriţa Cultura
Urmând „firul istoriei”, te poți orienta, asemeni legendarului Tezeu,după „firul Ariadnei”...
Comentarii
Paul -
Dum, 16:43
La mulți ani România! In loc de comentariu, mai bine versurile melodiei "Românie, Mândru Plai"...
Radu -
Vin, 16:20
Renumărarea voturilor este o nouă mânărie pusă la cale de PSD. Rezultatul primului tur al...
Ionela Palmeta -
Vin, 10:53
La mulți ani Bibet 🤩
Ioana -
Vin, 10:19
Felicitari, Doru!!!
Cacior Liviu -
Vin, 06:02
Există o secție foarte buna și te vindecă urgent de boala de a te crede sfânt.
Aniversări
Cele mai sincere urări de sănătate, bucurii şi împliniri, adresăm în ceas aniversar, doamnei prof. EMILIANA CHIRA, inspector şcolar pentru Educaţie...
În ceas aniversar, urăm scriitorului ICU CRĂCIUN, multă sănătate, inspirație, putere de muncă şi bucurii.
La mulţi ani!
Redacţia „Răsunetul”
La ceas aniversar, adresăm domnului VASILE SILAŞI, primar al comunei Chiochiş, calde urări de bine. Vă dorim multă sănătate, putere de muncă şi...
Comentarii
„În ziua de 26 mai 1919, Regele şi Regina, însoţiţi de o mare suită de miniştri şi generali, fac o vizită la Bistriţa. Sunt primiţi într-un mod deosebit de înălţător de către toată intelectualitatea şi întreg poporul bistriţean în frunte cu prefectul Tripon. Participă şi năsăudenii cu plutonul de grăniceri veteran cu steagul lor ciuruit de gloanţe,” nota în memoriile sale Victor Moldovan, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai judeţului.
Nici ziarele vremii nu au ignorat vizita Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand în Transilvania, amintindu-i pe grănicerii năsăudeni de odinioară, atunci doar nişte „moşnegi” frumoşi, care i-au înmânat Regelui drapelul ciuruit de gloanţe, care i-a însoţit în numeroase bătălii. „Acestui colţ al Ardealului, vecin de soră cu Moldova, codrii cari se întind peste munţi i-au şoptit de atâtea ori, că şi dincolo de munţi trăiesc tot fraţi, şi şoptirea munţilor şi murmurul apelor au adus aicea acelaşi suflet de iubire de neam….Sunt convins că acest suflet va fi la fel totdeauna,” a precizat Regele Ferdinand în faţa mulţimii, care l-a întâmpinat la Bistriţa.
În acelasi an, 2019 Regina Maria şi Regele Ferdinand au vizitat inafara de Bistriţa mai multe orase din Transilvania, intre care: Oradea, Carei, Baia Mare, Jibou, Dej, Gherla, Cluj, Turda, Câmpeni, Abrud, Ţebea, Alba Iulia, Blaj, Copşa, Sibiu, Sălişte, Făgăraş şi Braşov. Iata impresiile Reginei Maria consemnate in presa vremii: „Pe oriunde umblam aveam parte de primiri de un pitoresc greu de descris, ţăranii se strângeau cu miile să ne întâmpine, cele mai îndepărtate sate şi-au trimis delegaţi pentru a saluta venirea noastră. Un spectacol fără sfârşit de minunate costume populare, specific fiecărui district, pentru că România era un tărâm al costumelor populare,” descrie călătoria din Transilvania, Regina Maria. Nu a trecut neobservat nici clopul cu pene de păun specific zonei Năsăudului, despre care Regina spunea: „în alte locuri jerbele erau parcă încoronate cu pene de păun care se răsfirau ca un halou în spatele capului”. „Acea vizită în Transilvania, în anotimpul când natura se trezeşte la viaţă, când apar florile de primăvară şi inimile oamenilor sunt pline de recunoştinţă, rămâne un unic eveniment la care eu deseori, când viaţa e tristă şi fără ţintă, mă uit în urmă repetând vorbele poetului: „Nici măcar Dumnezeu nu poate întoarce această oră”, încheie Regina Maria relatarea despre vizita sa în Transilvania.
Fie si pentru faptul ca pe 26 mai se implinesc 100 de ani de la aceasta vizita regala in orasul nostru, bistritenii ar trebui sa iasa in numar mare la vot.
Adaugă comentariu nou