Prima şedinţă de Consiliu Judeţean, condusă de un vicepreşedinte. Alexandru Pugna s-a bazat şi pe experienţa mandatelor din CL Bistriţa

Şedinţa extraordinară de miercuri s-a constituit într-o premieră la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. După mai multe mandate ale diverşilor preşedinţi – Gheorghe Marinescu, Liviu Rusu, Emil Radu Moldovan – a venit şi rândul vicepreşedinţilor să convoace, iniţieze proiectele de hotărâre şi să gestioneze o şedinţă de for legislativ.

Alexandru Pugna a gestionat situaţia de la un capăt la altul, fără sincope, procedural, astfel că şi Opoziţia a fost lămurită de necesitatea adoptării proiectelor, fie că vorbim de repartizarea parţială a excedentului bugetar din 2014, a aprobării contractului de finanţare pentru proiectul „Concept de amenajare, funcţionare şi revitalizare a unor spaţii interioare şi Curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud” şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiţiei.

„Într-adevăr, a fost o premieră la Consiliul Judeţean. Lucrurile au decurs firesc, aşa cum ar trebui să se desfăşoare la Consiliul Judeţean, respectându-i pe colegi, iar aceştia, pe reprezentanţii executivului. În această notă, cred că a fost o colaborare corectă şi firească.
Normal, am avut şi experienţa conducerii şedinţelor de la Consiliul Local Bistriţa. Am fost 8 ani consilier municipal şi din această calitate am condus şedinţele. Mai mult, am fost preşedinte al Comisiei de cultură, în Opoziţie, atât la CL Bistriţa, cât şi la Consiliul Judeţean, în vremea preşedintelui Liviu Rusu.
Cred că aşa trebuie să se desfăşoare o şedinţă de plen. Noi suntem în slujba cetăţenilor, trebuie să adoptăm hotărâri conform aşteptărilor pe care aceştia le au”, ne-a declarat vicepreşedintele Alexandru Pugna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5