Primarul Ovidiu Creţu a prezentat „Eroul Eco” al Bistriţei. Creatoarea mascotei a fost răsplătită cu o bicicletă

Sub emblema „Iubesc... Bistriţa Verde!”, Primăria Bistriţa a organizat, în frumoasa, binefăcătoarea şi relaxanta Pădure Schullerwald, în 4 iunie, un deosebit şi instructiv eveniment pentru elevii municipiului care iubesc natura, o protejează, întreprind acţiuni de ecologizare şi care au fost antrenaţi într-un concurs organizat de Compartimentul de Protecţie a Mediului al Primăriei Bistriţa, câştigătorul concursului fiind răsplătit cu premiul constând într-o frumoasă şi elegantă bicicletă.
În prezenţa primarului municipiului Bistriţa, ing. Ovidiu Creţu, a doamnelor învăţătoare şi elevii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa şi a celor de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa, cât şi a elevilor care fac parte din asociaţii ecologice de la alte şcoli, a demarat frumoasa şi captivanta activitate printr-o plimbare cu bicicletele pe traseele amenajate din pădure, unde primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a dat dovadă de o mare forţă fizică, rezistenţă şi îndemânare, alături de tinerii biciclişti, şi au parcurs traseul în mod impecabil.
Festivitatea de premiere a debutat prin oferirea de frumoase diplome d-nelor învăţătoare de la C.N. „L. Rebreanu” şi C.N. „A. Mureşanu”, care au dat dovadă de mare implicare în acţiunile întreprinse de Primărie şi participarea la concursul de desen pe probleme de ecologie.
A fost prezentată şi noua mascotă „ECO” a Primăriei şi eleva câştigătoare a premiului – Antonia Maria Borbeiu, clasa a V-a, Şcoala Gimnazială nr. 4, cu „Eroul Eco” , fiindu-i înmânată bicicleta.
Premierea a fost făcută de către ing. Ovidiu Creţu – primarul Bistriţei, care a precizat: „Pentru toate acţiunile pe care le derulăm împreună cu şcolile, Compartimentul de Protecţia Mediului a lansat chemarea la proiecte pentru toate şcolile, au fost aleasă noua mascotă, pe care o vom folosi la activităţile noastre.
Sărbătorim Ziua Internaţională a Mediului, a apelor, a pădurilor, a frunzelor, a ierbii, a tot ce este natural şi de aceea am venit în Pădurea-parc a elevilor bistriţeni – Schullerwald, a voastră, pentru că aici facem multe acţiuni şi campanii de mediu – Ziua Mondială a Apei, Luna Pădurii, Ora Pământului şi campania de curăţenie de primăvară şi toamnă, unde participă sute de elevi de la şcolile bistriţene. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru ce faceţi”.

Centrul energetic zonal Schullerwald Bistriţa – există în această pădure şi a fost punctul de oprire pentru biciclişti şi elevi şi unde sunt aşteptaţi să-şi regenereze forţele miile de bistriţeni, existând şi instrucţiuni în acest sens.
O veritabilă farmacie a sănătăţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5