Primim la redacţie şi publicăm

În atenţia cotidianului „Răsunetul” Bistriţa

Stimate domnule deputat Nelu Ioan Botiş,

Stimate domnule deputat Radu Emil Moldovan

Camera Deputaţilor, Bucureşti

Domnul prim ministru Emil Boc s-a angajat, recent, în faţa plenului Parlamentului că va eficientiza activitatea agenţiilor statului, ceea ce îi doresc să reuşească!

Pentru această reuşită este nevoie ca politicienii de rangul dvs., aflaţi la guvernare/ la putere, să aibă, cel puţin, aceeaşi eficienţă ca a domnului Emil Boc.

Dumneavoastră aveţi informaţii din diverse surse, dintre care, numai de la mine, în 6, respectiv, 14 cazuri, despre ineficienţa managerială în asigurarea energiei electrice la consumatorii finali, joasă tensiune, casnici, populaţia României, şi micii consumatori (şcoli, spitale, biblioteci, primării, agenţi economici etc.); situaţie coordonată şi aplicată de către trioul ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), ARCE (Agenţia Română pentru Conservarea Energiei) şi cei 8 DISTRIBUITORI; şi asta printr-o legislaţie patronată de către Parlament: ex. Regulamentul de Furnizare HGR 1007/2004, a fost abrogat prin Legea nr. 13/2007, nu s-a pus nimic în schimb, încât cei 7 FURNIZORI din România nu promovează interesele consumatorilor în materie de tarife?!

Această ineficienţă managerială este datorată utilizării în continuare, ca şi la nivelul anului 1900, tehnologia distribuţiei multiplu monofazat cu nul consum, în timp ce, specialiştii, inclusiv cei din entităţile nominalizate, dar şi unii politicieni, precum dumneavoastră, ştiu deja că există tehnologia distribuţiei trifazate propriu-zis, dar evitată din alte motive decât cele de eficienţă energetică şi politică!?, în primul caz, pentru fiecare 100 KWH consumaţi la dvs. acasă, sau la mine, sau la ceilalţi consumatori, se consumă energie primară în echivalent 271 KWH, iar în al doilea caz, este nevoie numai de 198 KWH, diferenţa de 73 KWH nu poate fi încadrată la pierderi tehnologice, ea este ineficienţă managerială a politicii energeticii româneşti, ceea ce vă este imputabil, cu atât ai mult cu cât, cunoaşteţi realităţile aferente.

Prin eliminarea celor 73 KWH, câştigurile sunt mai multe, primul şi imediat, înjumătăţirea tarifului energiei electrice consumate în final; al doilea, şi el imediat, este utilizarea energiei electrice în locul gazelor naturale pentru încălzirea spaţiilor de locuit şi pregătirea hranei, mai ales acolo unde gazele naturale nu vor ajunge; al treilea, şi de lungă durată, alinierea românilor la civilizaţia energiei electrice etc.

Ca atare, vă întreb, ce aţi făcut dvs. pentru cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud şi ai României ca aceştia să beneficieze de preţul real, justificat tehnologic, al energiei electrice?

Cu respect, Ioan Catarig, ex-deputat, electroenergetician

Năsăud, str. Horea, nr. 55/A

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5