Fabricat în Bistriţa-Năsăud

Produsele, meşteşugurile şi tradiţiile, lada de zestre a judeţului

Ţuică cu propolis, urdă cu mărar, plăcinte şi cozonaci, preparate culinare şi produse lactate, fructe şi sucuri naturale, pe de o parte, costume populare, renumiţii “păuni”, obiecte din papură şi multe alte, toate acestea s-au reunit sub un singur slogan “Fabricat în Bistriţa-Năsăud”. La cea de a doua ediţie a Bursei Meşteşugurilor şi Tradiţiilor de la Beclean, peste 40 de expozanţi – autorităţi locale, asociaţii de producători, meşteri populari şi firme – şi-au prezentat produsele, care pot deveni un brand local.

La evenimentul derulat în Piaţa Drapelului Naţional, şi organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Primăria Beclean şi Serviciul Eures şi-au dat întâlnire, alături de beclenari, şi o serie de oficialităţi locale, care au uitat, cel puţin pentru o zi, de politică.

Deputatul PSD - Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ – Luca Iancu, directorul DGFP BN – Dorina Cicioc, directorul APDRP BN – Monica Miclea şi directorul Casei Judeţene de Pensii – Ioan Fechete sunt doar câţiva dintre cei cărora le-au fost înmânate diplome pentru sprijinul acordat, acestora adăugânde-li-se primarii celor 17 comune şi oraşe participante. Toţi deopotrivă au remarcat “plus valoarea” pe care acţiunea a adus-o judeţului Bistriţa-Năsăud, dar şi necesitatea de a permanentiza astfel de proiecte de promovare.

Nu mai puţin de 12 premii speciale au fost acordate participanţilor, pe diverse categorii, de gazdele acţiunii – directorul Doris Moldovan şi primarul Nicolae Moldovan. Totuşi, marele câştigător al acestui eveniment este publicul, cel care a putut să se bucure de lada de zestre a judeţului Bistriţa-Năsăud. La categoria produse agricole a fost premiat standul Primăriei Şintereag, în timp ce la categoria produse agro-alimentare, recunoaşterea unanimă a juriului a mers spre cei de la Năsăud. Primăria Spermezeu a fost evidenţiată pentru produsle rustice, în timp ce Şanţul s-a remarcat prin activitatea culturală. La băuturi tradiţionale, “s-au impus” Domniţa Radulovici şi “Aurul naturii” din Sângeorz-Băi. Asociaţia ProFamilia s-a remarcat prin produsele bio, în timp ce comunele Salva şi Bistriţa Bârgăului au ieşit în evidenţă prin autenticitatea costumelor populare. După ce au degustat produsele tradiţionale oferite de cei de la Lacto-Muntean Teaca şi Asociaţia Dealu Negru (caş, brânză dulce, urdă cu mărar etc.), membrii juriului şi-au potolit setea cu sucurile naturale de la Pombis.

Printre degustări şi vizionări de spectacole cu ansambluri folclorice din judeţ, participanţii au putut …accesa şi unul din cele 85 de locuri de muncă oferite la această bursă neconvenţională. Nu mai puţin de 60 de posturi vacante, în domeniul confecţiilor, au fost oferite de un angajator din Beclean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5