Protecţia copilului văzută de Bogdan D. Moloman
-
View the full image
Bogdan Moloman - „Protecţia copilului”
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe volumul „Încheierea, desfiinţarea, încetarea şi desfacerea căsătoriei”, apărut în luna iunie, la Editura Karuna, şi Bogdan D. Moloman aduce, în cadrul colecţiei „Ştiinţele educaţiei”, coordonată de Horaţiu Catalano, o nouă carte de drept.
De această dată, proaspătul licenţiat în Ştiinţele Administrative vorbeşte despre . Un subiect atât de dezbătut în ultima perioadă la Bistriţa, când micuţul Lucian a avut de suferit din cauza sincopelor sistemului.
Bogdan îşi începe lucrarea cu citatul „Copiii trebuie să beneficieze de drepturile fundamentale ale omului, la care suntem toţi îndreptăţiţi încă din momentul naşterii”, după care intră în sistem aducând date pertinente despre conceptul de copil aflat în dificultate, familia şi relaţiile de familie, factori şi influenţe sociale, filiaţie, situaţia legală a copilului, ocrotirea minorului, descrierea procedurii adopţiei, cartea prezentând şi actele normative care vorbesc despre subiect.
Este tulburătoare legislaţia în domeniul adopţiei, dar şi a ocrotirii copiilor în instituţiile statului, cititorul de rând rămânând stupefiat la câte acte şi legi vorbesc despre protecţie, dar în realitate puţine sunt lucrurile respectate întru totul.
„Copiii nu-şi vor aminti de tine pentru lucrurile materiale pe care le-ai dat, ci pentru faptul că i-ai iubit cu adevărat”, afirmă Robert L. Evans. Studiind cartea de specialitate al lui Bogdan D. Moloman, ne dăm seama că dincolo de actele normative, cei care se ocupă cu îngrijirea copiilor ar trebui să aibă şi suflet. Nu putem trata un copil ca un obiect.
El este un suflet de om care nu are nicio vină că s-a născut în condiţii vitregite de viaţă. Asupra cărţii ar trebui să mediteze în primul rând cei care fac parte din sistemul protecţiei copilului. Tânărul autor nu se va opri aici, având în pregătire cel de-al treilea volum, „Elemente de dreptul familiei şi de procedură civilă” la care coautor este dr. Gabriela Cristina Frenţiu, vicepreşedinte al Tribunalului BN. Cartea va fi lansată, cel mai probabil, la începutul noului an universitar, la Extensia Bistriţa a Universităţii „Babeş-Bolyai”.
Comentarii
Se implinesc 5 ani si inca nu cunosc unde imi este copilul in Spania .
In urma cu un an imi vad copilul la Madrid in privare de libertate in sediul politiei din Madrid . Nu am nici o condamnare sau alte cauze delictuale nici in trecut nici in prezent pentru a se motiva invre/un mot privarea de libertate ca sa/mi vizitez minorul . Mai mult la politie imi este adus copilul cu hematoane la nas la cererea mea de a cere asistenta medicala sunt batut si tirit in toaleta . In prezent justitia spaniola/mi suspenda vizita minorului . m/am intors in tara cer justitiei romane program vizitare minor si imi este refuzat . Se inplineste un an si nu l/am vazut . Ce sa fac ?? sint darimat si nu pot sa maninc sa dorm .Singurul meu gind este sa gasesc ceva ca sa/mi pot vedea copilul Are cineva vre/o sugestie ???. precizez autoritati justitie toate demersurile le/am facut multe demersuri dar nimic !!!
Adaugă comentariu nou