Radu Moldovan, atac fără precedent la adresa foştilor şefi ai Consiliului Judeţean şi ai PDL

Motivul: centura de sud a Bistriţei

Preşedintele Consiliului Judeţean BN, Radu Moldovan a ţinut la conferinţa de alegeri a PSD Bistriţa, acolo unde, viceprimarul Cristian Niculae a fost ales preşedinte al organizaţiei municipal, un discurs politic abraziv. Totul a pornit de la faptul că el a precizat că municipalitatea trebuie să găsească, de urgenţă, soluţii pentru deblocarea circulaţiei din Bistriţa, altfel ”într-un termen foarte scurt, doi-trei ani, vom circula pe jos mai repede decât cu mașina, vă dau în scris”.

Centura de sud- obiectivul care ar fi rezolvat circulaţia de coşmar prin Bistriţa

Radu Moldovan a identificat şi vinovaţii principali pentru această stare de fapt – disputele politice, interesele de grup, “nişte nenorociţi”.

“ Astăzi Bistrița este blocată din punctul de vedere al circulației din cauza unor nenorociți care au blocat prin diferite tertipuri realizarea unei centuri. Nu repede ne mai întâlnim cu povestea asta. Interese de grup au blocat un proiect extraordinar. Populismele ieftine că distrugem Pădurea Codrișor ne duc în situația în care s-a distrus orașul. Nu există așa ceva, nu se distrugea nicio pădure, există legislație care prevede clar că dacă ai tăiat un hectar de pădure plantezi trei”, a spus Moldovan.

“Nenorociţii s-au folosit de naivitatea primarului Creţu”

Este o altă afirmaţie făcută de preşedintele Radu Moldovan în faţa celor peste 300 de social-democraţi convocaţi la conferinţa municipală de alegeri. Preşedintele PSD BN a apreciat că fosta administraţie judeţeană de pe vremea lui Liviu Rusu dar şi liderii defunctului PDL sunt cei care au blocat cu bună-ştiinţă proiectul centurii de sud a Bistriţei: “ Fiind un om foarte corect și crezând ce spuneau ei, s-a prezentat la întâlnirea cu marele Boc și toți ceilalți, nici nu vreau să le mai pomenesc numele, prin 2006 sau 2007, în biroul unui mare și istoric prefect al județului. Și-a asumat acest proiect, ca ei pe urmă să se răzgândească, să îi pună pe primarii din Livezile și Șieu Măgheruș să-și retragă avizele, celălalt deștept care era într-un birou pe unde trec și  au blocat certificatul de urbanism, pe urmă, au blocat  PUZ-urile, PUG-urile, avizele de mediu”.

Radu Moldovan le-a reamintit celor prezenţi de faptul că la dispoziţia municipalităţii ar fi existat numai puţin de 150 de milioane de euro şi, dacă nu exista acel boicot, acum “aveam acum o nouă șosea, astăzi vorbeam de centură. Mă revoltă când văz că nu mai putem circula în municipiu și, sigur, lumea ne înjură pe noi, asta e viața, dar unii au umblat cu scrisorele în campania electorală pe Valea Budacului, pe Valea Jelnei cum Crețu vrea să le strice casele”.

În loc de concluzie

La finalul discursului, preşedintele Radu Moldovan a mai precizat faptul că principalul scop al unei  asemenea conferinţe de alegeri este găsirea de soluţii pentru bistriţeni.

“În Bistrița se înscriu lună de lună peste 4.000 de mașini, șoselele sunt aceleași, parcările sunt aceleași, românii o duc rău, numărul mașinilor crește. Când primarul Crețu vorbea de linia verde, toată lumea spunea că prinde fluturi. Nu, el avea viziune, eu nu m-am gândit că într-un termen atât de scurt o să ajungem în situația asta. Aceste linii verzi vor fi soluțiile viitorului, Primăria Bistrița să identifice platforme la intrarea în oraș în diferite zone, de acolo, în afară de riverani, toată lumea cu mijloacele de transport în comun altfel într-un an – bară la bară. Trebuie găsită și la noi o soluție repede”, a conchis Radu Moldovan.

Costurile  variantei ocolitoare Bistriţa Sud de 14,58 de km au fost estimate la 174 de milioane de euro. În proiect erau prevăzute lucrări de consolidare a Dealului Codrişor în valoare de 69 de milioane de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5