Radu Moldovan, după o drumeţie de 33 kilometri: La mulţi ani, Tăşuleasa Social, cel mai dinamic ONG din România!

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi subprefectul Ovidiu Frenţ s-au alăturat celor aproape 700 de sportivi care s-au aliniat, la finele săptămânii, la starul celei de a doua ediţii a Maratonului Via Maria Theresia din Munţii Călimani. Chiar dacă vorbim de o competiţie de alergare montană, Radu Moldovan a optat pentru o drumeţie de 9 kilometri, care, după 8 ore de mers continuu, a însumat o distanţă de 31,38 kilometri!

„Maratonul Via Maria Theresia de anul acesta a fost o mare surpriză plăcută pentru mine, dar și o aventură pe care nu o voi uita curând!

A fost o zi superbă în care am ajuns pe culmile celor mai frumoși munți din județul nostru și din România! Am întâlnit oameni extraordinari din toată țara, voluntari dedicați unei idei și unele dintre cele mai frumoase peisaje din România și nu numai!

Totul, de la comunicare și organizare până la cele mai mici detalii, a fost foarte bine gândit la această ediție și nu pot decât să îl felicit pe Alin, echipa TăȘu, voluntarii și toate instituțiile și oamenii care s-au implicat în organizare!

Încă de acum vă invit și pe dumneavoastră la ediția 2016 a Maratonului Maria Theresia, marca TăȘu!”, a postat preşedintele CJ, pe pagina de facebook.

         Radu Moldovan a menţionat că a trăit una dintre cele mai frumoase zile din acest an, având posibilitatea de a împărtăşi experienţa sa cu sutele de participanţi de la Maratonul Via Maria Theresia, „oameni adunați în jurul ideii de promovare a frumosului și unicului de la noi din țară”.

***

         Preşedintele Consiliului Judeţean i-a înmânat lui Alin Ușeriu o diplomă de onoare din partea Consiliului Județean, pentru că în 9 august s-au împlinit 15 ani de la înfiinţarea Tăşuleasa Social.

„Se împlinesc 15 ani de la ”nașterea” unuia dintre cele mai dinamice ONG-uri din România, Tășuleasa Social. Mă bucur că s-a înființat în județul Bistrița-Năsăud, mă bucur că promovează peste tot în lume locurile și lucrurile frumoase din județul nostru și mă bucur că a pus județul nostru pe harta locurilor în care societatea civilă există!

Au șlefuit sute de caractere, au schimbat mentalități, au promovat partea frumoasă a județului Bistrița-Năsăud și a locurilor de pe Valea Bârgăului, dar mai presus de toate, cred că Alin Ușeriu și echipa sa au demonstrat că atunci când îți dorești, chiar poți schimba lumea!

Mi-a plăcut și înainte ce vedeam la TăȘu, dar acum, când am ajuns să mă apropii mai tare și să îi simt spiritul, mă declar un fan și un susținător al ideilor și valorilor TăȘu!

Felicitări Alin! Felicitări frumoasei echipe TăȘu! De acum înainte mă puteți considera un partener al vostru în încercarea de a schimba lumea în bine!”, a transmis Radu Moldovan.

***

"A fost un proiect solicitant, pe care nu ştiu câte organizaţii din ţară l-ar fi putut duce la bun sfârşit. Faptul că noi am reuşit acest lucru face dovada maturităţii la care a ajuns Tăşuleasa Social”, a declarat Alin Uhlmann Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, „această maturizare se datorează chiar proiectului Via Maria Theresia, pentru că a lucra timp de 3 luni pe munte, a mobiliza peste 250 de voluntari, a căra sute de stâlpi şi a curăţa kilometrii întregi de drum, ne-a călit şi ne-a unit în acelaşi timp”.

Cei aproximativ 700 de sportivi au avut posibilitatea de a opta pentru probele de semimaraton ( 21,8 km, diferenţă de nivel: aproximativ 700 m), maraton ( 42,195 km, diferenţă de nivel: 1671 m+), mountain bike ( 42,195km, diferenţă de nivel: 1671 m+ ), dar şi drumeţie ( 4 trasee turistice pe poteca Via Maria Theresia ).

Pentru ediţia din acest an organizatorii au introdus o probă nouă care se adresează alergătorilor montani de cursă lungă: ultra-maraton (81 km, diferenţă de nivel: 4700 m+ ).

Startul probelor sportive a fost dat la Fosta Exploatare Minieră de sulf din Parcul Naţional Călimani (judeţul Suceava), iar sosirea a fost la Piatra Fântânele. Practic, participanţii au parcurs drumul care de sute de ani face legătura între Bucovina şi Transilvania, pe sub vârfurile munţilor Călimani.

Organizatorii au pus la dispoziţia drumeţilor mai multe maşini militare şi 6 ghizi, pe trei segmente diferite de traseu, de lungimi crescătoare (5-11 km), cu scopul de a le trezi interesul pentru mişcare în natură şi pentru această potecă tematică cu poveştile ei din istorie.

Potrivit Tăşuleasa Social, anul acesta a revenit printre participanţi Steven Van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România.  „Sunt încântat de experienţa pe care am avut-o alergând semi-maratonul montan de pe Via Maria Theresia şi îmi doresc ca această potecă tematică şi poveştile despre ea să devină cunoscute de cât mai mulţi oameni, an de an”, a declarat Steven Van Groningen.

Evenimentul s-a încheiat la Cantonul Silvic Tihuţa Colibiţa cu festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la fiecare probă, respectiv categorie. Valoarea totală a premiilor a fost de aproximativ 25.000 lei.

Maratonul Via Maria Theresia s-a bucurat pentru al doilea an consecutiv de parteneriatul cu Raiffeisen Bank și a fost realizat în colaborare cu Parcul Naţional Călimani, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Physiokinetic, Die Johanniter, cu sprijinul Quantumsport, Branzas, Sepia Print, Coca Cola Hellenic, Marmot, Aqua Schreiner, Megatitan, Romaniaone, Ocolul Silvic Tihuţa Colibiţa, Salvamont
Bistriţa- Năsăud și Suceava, Primăriile Prundu Bârgăului, Tiha  Bârgăului și Bistriţa Bârgăului, Consiliul Judeţean Bistriţa- Năsăud și Suceava, Beard Brothers, Allianz Ţiriac, KTB Promotion, Federaţia Română Sportul pentru toţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean BN, Inspectoratul de Jandarmi BN, Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Instituţia Prefectului BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5