Reorganizarea Poliţiei Rurale nu va lăsa poliţiştii pe drumuri, nici “tranşeele libere”

Celor şapte secţii de poliţie rurală, care ar urma să fie înfiinţate în Bistriţa-Năsăud, le vor fi arondate între 5 şi 12 comune, a anunţat comisarul şef Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Bistriţa-Năsăud. “Reorganizarea” s-a făcut ţinându-se conr de aşezarea geografică, căile de comunicaţie şi distanţa între commune, suprafaţa administrativă, numărul populaţiei şi, nu în ultimul rand, de starea infracţională şi contravenţională. Normal, la înfiinţarea secţiilor de poliţie din mediul rural s-a ţinut cont de actuala arondare la parchete privind activitatea de cercetare penală.

Toate acestea sunt, deocamdată, la stadiul de propunere, Statul de organizare şi funcţionare al IPJ BN fiind transmis spre aprobare Inspectoratului General al Poliţiei Române. Oricum, doar România mai avea, la nivelul Uniunii Europene, posturi de poliţie.

“Funcţia de şef de post va dispărea. Secţiile de poliţie îşi vor desfăşura activitatea în integralitatea lor în mediul rural, pe trei compenente - componeneta de conducere, cea de proximitate, cea de cercetrare şi urmărire penală şi cea de pază şi patrulare. În acest moment, toţi poliţiştii (n.n. – 138 de la posturi şi 12 de la Birourile de Poliţia Rurală) care îşi desfăşoară activitatea pe mediul rural vor fi preluaţi în integralitate de noile secţii care vor funcţiona”, a explicat comisarul Ovidiu Mureşan. Mai mult, poliţiştii din rural ar urma să beneficieze şi ei de un program normal, de opt ore.

“Se intenţionează să se crească mobilitatea Poliţiei Rurale. Se intenţionează cam pentru perioada imediat următoare, 2011-2012, intervenţia la evenimentele sesizate prin 112 să se menţină la un interval de maxim 15 minute, iar starea de infracţionalitate să fie comparabilă cu cea din prezent. Sigur, patrularea se va acoperi 24 ore din 24, pe întreg teritoriul. Nu e de neglijat faptul că asta va implica şi anumite costuri legat de mobilitate, carburaţie, vehicule, dar sunt demersuri făcute astfel încât să putem asigura componentele de patrulare 24 ore din 24”, a explicat şeful IPJ BN,

Una peste alta noua structură, odată aprobată, va uniformiza modul de lucru al poliţiei din mediul urban cu cel din mediul rural şi va creşte “calitatea serviciilor poliţieneşti”. Sediile posturilor nu vor fi abandonate, mai ales că acestea au dotări specifice. “Nu rămâne nimic gol, nu este nimeni părăsit sau abandonat, astfel încât să lăsăm tranşeele libere”, a concluzionat comisarul şef Mureşan, descriind plastic noul concept de poliţie rurală.

Comentarii

04/07/11 12:01
Vizitator

Este cea mai buna forma de organizare a politiei in ansamblu. In acest fel, oamenii legii ( jandarmii si politistii ) vor putea fi permanent "grupati" si prezenti in "teritoriu" prin aceste servicii de patrulare si nu vor mai putea fi "inhibati" de faptul ca traiesc, munces si sunt "concitadini" cu mediul infractor sau cei certati cu legea in general, desi familiile lor tot "acolo" vor locui si muncii. Problema se pune insa pe seama dotarii acestor patrule cu combustibil si mijloace auto si cu echipamente viabile si eficiente unei "interventii" la solicitarea telefonica a cetatenilor prin "serviciul de urgente 112", capabile sa acceada prin locuri greu accesibile,ca daca evenimentele-i depasesc la locul faptei, pana sosesc ei sa verifice si pana soseste "echipa" de interventie in forta... s-ar putea sa mearga acolo prea tarziu, cand interventia lor ramane total ineficienta. Imi este foarte greu sa cred ca in actuala "conjunctura" si cu actuala criza economico-financiara vor avea cele necesare , proportional cu evenimentele viitoare.
Nu inteleg in acest contest, de ce statul nu modifica "Legea armelor si munitiilor" sa permita cetatenilor sa-si cumpere arme de vanatoare si de autoaparare ( pusti si pistoale cu glont ,nu cu bile si tot felul de gaze ineficiente ) impotriva hotilor, talharilor si criminalilor, sa li se permita sa le detina la domiciliu sau la locul unde au proprietatile si sa le foiloseasca in acest sens , sa aiba capacitatea necesara de reactie impotriva unor astfel de "nelegiuiti" pana la sosirea politiei, sau sa "riposteze" impotriva animalelor salbatice care "sistematic" le distrug recoltele - pentru ca este UN DREPT CONSTITUTIONAL si anume DREPTUL LA AUTOAPARARE .
Am senzatia ca noi vrem sa ne reorganizam ca in America , dar cu mijloace ca in Africa, adica cu sulita si " arcul cu sageti" si pe jos sau cu caruta trasa de "cel mult un cal" daca-l mai au si pe ala ... Prevad in viitor, ca aceasta tara sa nu mai poata fi guvernata si sa fie "condusa" de "clanurile de tigani", de "mafioti" si de tot felul de "baroni locali" cu sferele lor de influienta, cetatenii stand cu "mainile goale" , neputinciosi in fata acestora. Oamenii mai ales cei batrani sunt violati si sunt agresati fizic si verbal, li se sparg locuintele si li se fura animalele, bunurile si recoltele de pe camp, sau le sunt "expuse" neputincios, distrugerii lor de catre animalele salbatice, "vanatul tarii" este "dat" pe mana a tot felul de particulari care nu au alt scop decat sa faca bani pe spatele satenilor, nicidecum sa le apere recoltele,facand din aceasta o adevarata afacere pe "averea statului",iar pe strada si in locurile publice nu mai incapi de "colorati" si de tot felul de "derbedei" care peste tot scuipa,ijura si se comporta ca "bandele de derbedei din America de alta data"...
Bine ar fi ca aceste cateva "impresii" sa le poata citi si "guvernantii nostri " sau macar cei pe care-i vom vota in viitor si care VOR URMA LA GUVERNARE ... ca altfel... doar "discutam... discutii"... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5