Săraca ţară bogată, poporul plăteşte

Ioan Târziu, vicepreşedinte PRM Bistriţa-Năsăud

Aproape în mod constant și fără să ne mai mire aproape,tot mai des aflăm despre actele de corupție de la cel mai înalt nivel. Parcă suntem,,binecuvântați”să avem parte de tot ce nu au alții parte,dar la rele mai ales!Pe măsură ce unii devin tot mai bogați,constatăm nu că noi toți ceilalți suntem mai săraci,dar și faptul că am fost păcăliți,că am pompat în mod constant bani grei în conturile unor firme fantomă sau SRL-uri de apartament aparținând unor înalți demnitari,care au lucrat,,în folosul comunității”de mântuială și acum nu numai că se văd ,,roadele”acestor servicii prestate,dar mai ales mor cetățeni nevinovați,beneficiari ai,,trudei”și zelului dat dovadă de toți acești clienți politici ai regimurilor aflate la conducerea țării din 1990 încoace!

Așa cum au făcut din totdeauna,reprezentanții PRM,aduc la cunoștința opiniei publice fapte de corupție grave și afaceri ale unor politicieni și înalți demnitari.Vom încerca pe această cale,informarea populației asupra unor asemenea cazuri printr-un ciclu de articole de presă,din care acesta este primul :

Afacerile cu gaze :

EXPLOZII LA INDIGO. Craiova – 2006, Sighetu Marmaţiei – 2012

Exploziile de la Sighetu Marmaţiei par trase la indigo după cele din Craiova, din 2006. Doi oameni şi-au pierdut atunci viaţa, mai mulţi au fost răniţi şi zeci de apartamente şi autoturisme au fost distruse. Aşa cum autorităţile se perindă, acum, pe la Sighetu Marmaţiei, s-a întâmplat şi în urmă cu şase ani la Craiova. Într-un final, nimeni nu a fost găsit vinovat.

26 ianuarie 2006, 5 dimineaţa: Două explozii au zguduit cartierul Lăpuş-Argeş din Craiova, din cauza unor scăpări de gaze naturale la o conductă fisurată. Un punct termic, zeci de apartamente, o şcoală, un cămin studenţesc şi mai multe maşini au sărit în aer. Două persoane şi-au pierdut viaţa, altele au fost rănite. Pe la Craiova au "defilat", la vremea respectivă, reprezentanţi din Bucureşti ai tuturor autorităţilor. Au fost făcute declaraţii şi promisiuni, s-au deschis anchete penale.

Februarie 2012: Nicio persoană nu a fost găsită vinovată, ancheta penală demarată de procurori finalizându-se cu NUP (neînceperea urmăririi penale). Inspecţia Muncii a amendat compania de gaze, Distrigaz Sud, cu 110 milioane de lei vechi şi a dispus obligaţia înlocuirii conductei fisurate. Primăria a acordat despăgubiri locatarilor, dar nici pe departe la valoarea reală a pagubelor. Oamenii şi-au refăcut locuinţele aşa cum au putut. Rudele morţilor îşi caută şi acum dreptatea în instanţă, după ce au acţionat compania de gaze în judecată.

Exploziile de la Sighetu Marmaţiei par trase la indigo după cele de la Craiova, de acum şase ani. Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor ajunge la concluzii similare.

Explozia unui bloc La Zalău în 2007 :

Cazul de la Zalău a stat pe masa justiției române vreme de cinci ani. Curtea de Apel Oradea a decis definitiv ca firma E.On Gaz să achite despăgubiri materiale și morale celor care și-au pierdut casele.

Dincolo de bani, judecătorii au decis că, la Zalău, rețeaua stradală avea depășit termenul de bună funcționare cu opt ani.

Mai mult, cu o lună înainte de explozie, angajații de la E.On Gaz au făcut un control în zonă și au scris în procesul verbal că nu există scurgeri de gaze nici în bloc și nici în căminele de vane din fața imobilului. Aceasta în ciuda numeroaselor reclamații depuse de cei care locuiau în blocul E24 că în bloc se simte miros de gaz.

Ancheta efectuată la Zalău a stabilit că gazul care s-a scurs din conducta defectă a intrat în subsolul blocului prin sistemul de canalizare.

Explozia din Sighetu-Marmației este : COPIA DEFLAGRAŢIEI DIN 2007!

La Zalău, ţeava stradală avea durata de viaţă depăşită de 8 ani, iar oamenii din bloc reclamau mirosul de gaz. E.On susţinea însă că nu există nicio avarie. La Sighet, scurgerea s-a produs tot în stradă, din cauza amatorismului firmei de distribuţie.

Prima fază la Zalău: negare totală din partea E.On

Între cazul de la Zalău, de acum cinci ani, și cel de la Sighetul Marmației, de acum câteva zile, există o legătură. Acumularea de gaze a provenit de la conducta magistrală care a fost perforată. La Zalău, punga de gaze s-a acumulat în subsolul imobilului, în timp ce la Sighetul Marmației în biroul notarului public Gheorghe Sas și în toaletele clubului Euphobia.

Paralelismele dintre cele două cazuri demonstrează că autoritățile nu au învățat nimic din dezastrul de la blocul E24. La Zalău, în prima fază, cei de la E.On Gaz nu au închis gazul pe conducta magistrală și au crezut tot timpul că scurgerea de gaze a provenit de la o instalație defectă.

Abia după 12 ore de la dezastru, cei de la compania de gaze s-au apucat să sape pe stradă unde se afla blocul deoarece și-au dat seama că acumularea de gaze a provenit de la conducta magistrală.

INCREDIBIL: Scurgerea de gaz de la Sighet fusese reclamată de patru ori înainte de explozie!

Cei de la Berg Sistem Gaz care au venit să inspecteze conducta și avariile,au declarat celor care au anunțat avaria că ,,detectoarele de gaz sunt defecte!”

Ca într-un film cu proști, cei de la firma Berg Sistem Gaz, care administrează rețeaua de gaze naturale din Sighet au anunțat că au oprit alimentarea cu gaze a imobilului. Numai că în realitate, clădirea nu era racordată la rețeaua de gaze!

Atunci se ridică întrebarea ce anume au oprit? Erorile grave ale firmei Berg şi ale ISU au făcut posibilă cea de a doua explozie.

Astfel, de la ora 1 noaptea, când a avut prima explozie la clubul Euphobia, și până la 10 dimineața, când a avut loc ce-a de doua, gazele naturale au continuat să se acumuleze, de data aceasta în biroul notarului.

Ca și la Zalău, și la Sighet autoritățile și-au dat seama târziu de tot că acumularea provine de la rețeaua stradală. Era prea târziu însă. Zece persoane, anchetatori, pompieri de la ISU Sighet şi muncitori de la compania de gaz au fost răniți grav de a doua explozie.

S-a creeat o panică generală în oraș,autoritățile Administrației locale închizând birourile celor de la Impozite și Taxe Locale în clădirea cărora se simțea miros puternic de gaz!

Autorul exploziilor de la Sighet este Doru Ioan Tărăcilă

Fost vicepreședinte al Senatului și fost ministru de Interne, Doru Ioan Tărăcilă conduce cu o mână filiala călărășană a PSD, iar cu cealaltă face afaceri la limita legii. În urmă cu câțiva ani, Berg System Gaz SA, firma al cărei proprietar din umbră este Tărăcilă, printr-un of-shore din Cipru, a câștigat prin tot felul de manevre dubioase, licitația de execuție a rețelei de distribuție de gaz în Sighetu Marmației. Intrarea i-a făcut-o colegul său din Senat, Petru Godja, iar facilitățile au fost accelerate prin diligență soției senatorului Godja, Eugenia Godja, primarul PSD al Sighetului.

După ani de zile de tergiversări și șantaje împotriva statului, timp în care Tărăcilă a stors venituri necuvenite de sute de mii de euro, sighetenii au fost racordați, în sfârșit, la conducta de gaze. Ce s-a întâmplat, ați văzut la tv. Ce n-ați știut, ați citit în articol. Ce nu știți, veți citi mai departe: firma Berg System a acoperit cu pietre conducta de gaze din fața clubului Euphoria, în loc s-o astupe cu un strat de nisip de cel puțin 20 cm. Sub roțile mașinilor, piatra s-a tasat până ce a fisurat conducta, iar gazul s-a acumulat în toaleta clubului, transformând-o în bombă cu ceas.

O afacere de casă a PSD

Ziarul Curentul a scris recent că tot mai multe indicii conduc spre concluzia că afacerea cu gaz din Sighetu Marmației, care a făcut recent, ca urmare a exploziilor produse într-un imobil, 21 de victime, este o afacere specifică PSD și că se dorește mușamalizarea ei în același stil în care a fost demarată. Administrată azi de Costin Berevoianu, unul dintre oamenii de bază ai fostului PSD-ist Sorin Oprescu, azi independent cu susținere din Kiseleff, firma care distribuie gazele în Sighetu Marmației este deținută de un offshore cipriot înregistrat la aceeași adresă cu societatea care a răscumpărat, în urmă cu doi ani... datoriile PSD din ultima campanie prezidențială. Coincidența nu e deloc întâmplătoare, dacă mai observăm și că primarul din Sighet, chemat să aprobe dărâmarea clădirii afectate de explozie, pentru a șterge urmele, este Eugenia Godja, o înfocată PSD-istă, candidat la ultimele alegeri, din partea PSD+PC pentru un loc în Senat.

Legături cipriote

Firma B.E.R.G. SISTEM GAZ – S.A, care a concesionat de la E-ON Gaz sistemul de distribuție al gazelor din Sighet, este deținută de o societate cipriotă, Anumersus Co Limited, legal înregistrată și funcționând conform legilor din Cipru, având sediul social situat în Krinon 16, PC 3110, Limassol, Republica Cipru, înregistrată la Registrul Companiilor din Republica Cipru sub numărul HE 265981. Firma Anumersus Co Limited a preluat controlul BERG Gaz SA prin achiziționarea a 99, 680% din capitalul social, de la Vasile Grigorescu (67,95%), Dan Radu Nicoară (5,725%) și Ionuț Veniamin Dojană (26%), cel din urmă fiind cunoscutul avocat al Monicăi Columbeanu. Interesant este faptul că la exact aceeași adresă din Cipru cu offshorul care a preluat firma Berg Gaz SA, adică pe strada Krinon nr 16, PC 3110, au mai fost înregistrate alte firme, două dintre ele fiind Ocean Zone Energy Ltd și Katopolis Holding Ltd despre care am dezvăluit, în urmă cu doi ani, că sunt firme prin care PSD își spală banii din campaniile electorale. Astfel, prima dintre ele, Ocean Zone Energy Ltd, a preluat pe 25 februarie 2010, de la Partidul Social Democrat (PSD) o datorie (creanță) de 1,8 milioane lei, pe care partidul o avea, din ultima campanie electorală, la societatea Tipart Group SRL. Datoria cesionată offshorului cipriot a fost deja înscrisă, trei luni mai încolo, pe 5 mai 2010, în Arhiva Electronică a Garanțiilor reale Mobiliare, deci a devenit publică, PSD-ul fiind păsuit, chipurile, până în 2015. De ce ar fi împrumutat cineva PSD cu peste 430.000 de euro, pe cinci ani? A fost cumva o operațiune de acoperire, printr-un împrumut mascat, a banilor negri folosiți în campania lui Geoană? Tot ce se poate, pentru că e greu de înțeles altfel cesiunea acelei „creanțe” a PSD. Plecând de aici, am putut descoperi faptul că cealaltă firmă din Cipru, Katopolis Holding Ltd, aflată la aceeași adresă cu Ocean Zone Energy Ltd și Anumersus Co Ltd, a fost folosită de către cel care înființase Tipart Group SRL, un anume Petrică Paraschiv, pentru a-și transfera acțiunile deținute aici, pe perioada în care primise o funcție importantă în ANL. Concret, Petrică Paraschiv, acționar majoritar la Tipart Group SRL și paravan al PSD, a fost numit în aprilie 2009 director general adjunct (pe probleme de credit ipotecar) al Agenției Naționale a Locuințelor (ANL), din partea PSD. Înainte de a prelua funcția, el a fost scos din Tipart Group unde deținea 93% din acțiuni, alături de o anume Mihaela Drăgan (7%). Ei bine, cu acea ocazie, el și-a cedat pachetul de acțiuni chiar către offshorul cipriot Katopolis Holding Ltd, cu sediul la aceeași adresă (str. Krinon nr.16, PC 3110, Limassol, Cipru) unde a fost înregistrat celălalt offshore (Ocean Zone Energy Ltd) care, un an mai încolo, avea să preia creanța PSD de la Tipart. Pentru cei care se simt deja amețiți de această bulibășeală, precizăm că ea este făcută în stilul clasic al PSD, pentru ștergerea urmelor.

Milionar în euro și consilier la primărie

Pe de altă parte, Costin Berevoianu, este un important om de afaceri folosit mai nou de Sorin Oprescu, pe postul de consilier. Înainte de a deveni administratorul afacerii explozive din Sighetul Marmației, Costin Berevoianu a fost fericitul director general al Gaz Sud SA, o societate înființată de trei indivizi cu pedigree, precum Mircea Andrei (fost avocat al lui Sorin Ovidiu Vîntu și actual senator PDL), Viorel Gheorghiu (ginerele penal al lui Bebe Ivanovici și fost deputat PSD) și Victor Dombrowski ( controversatul partener de afaceri al mafiei italiene din afacerea gunoaielor de pe ruta Napoli-Glina, supranumită și „afacerea Ecorec“). El a condus și Administrația Apă-Canal București (ARBAC). Are o avere impresionantă compusă din numeroase terenuri, case (7), limuzine, bijuterii, tablouri, conturi etc, el fiind plătit destul de bine pentru serviciile aduse. Astfel, doar de la Gaz Sud SA, el a avut câștiguri de peste 450.000 ron/anual, o altă societate aducându-i venituri anuale de 84.000 de euro. La aceste venituri, funcția de consilier al primarului Capitalei vine ca o mănușă, bună de folosit atunci când ”arde”, sau când partidul o cere.

Vom reveni cu amănunte și cu noi articole despre acte de corupție și fraude colosale pe spinarea cetățenilor cinstiți din România!

Până atunci,am vrea să găsim răspuns la unele întrebări : - Oare faptul că aducem la cunoștința națiunii fapte de corupție și greșeli crase ale celor din sistem au făcut și fac din PRM persona-non-grata? Care este vina PRM?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5