Secretarul de stat Lucian Pintea: Sunt onorat, e o recunoaştere a meritelor profesionale. Se poate mai bine în sănătate

Secretarul de stat Lucian Pintea de la Ministerul Sănătăţii a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este onorat de faptul că a fost propus, menţionând că îşi doreşte să valideze cît mai multe proiecte benefice sitemului de sănătate.

          „Ne-am străduit şi cred că am reuşit să facem lucruri bune în Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Şi în spital am avut o mică contribuţie. S-au făcut lucruri bune şi sper ca şi în continuare să se facă lucruri şi mai bune. Sunt onorat, trebuie să subliniez în primul rând, de propunerea domnului deputat pentru a fi numit secretar de stat. Apreciez că este o recunoaştere a meritelor profesionale şi mă voi strădui acolo. Sunt omul faptelor, nu vorbesc prea mult, îmi place mai mult să fac. Sper din tot sufletul să putem valida toate proiectele de care a vorbit domnul deputat şi altele care vor mai apărea pe parcurs. Mai avem şi noi alte idei legate de specialitatea noastră, dar şi de alte specialităţi. Sunt lucruri care trebuie schimbate, nu au mai fost schimbate de zeci de ani şi poate că se poate mai bine”, a declarat secretarul de stat Pintea.

          Secretarul de stat bistriţean a dat ca exemplu Legea medicinei legale, care nu a mai fost modificată din 2000, existând doar un proiect al PSD, „care ar fi vrut să o privatizeze”, în sensul de a avea acelaşi statut cu medicina de familie, după modelul din Marea Britanie. Încadrarea de personal, mecanismele de funcţionare din sistemul de sănătate sunt alte priorităţi ale noului oficial guvernamental. Doctor Pintea a renunţat la un salariu de aproximativ 40.000 lei pentru unul de circa 10.000 lei din dorinţa „de a face ceva bine pentru judeţ, pentru ţară”, singurul lucru care-l motivează.

          Secretarul de stat Lucian Pintea a menţionat că trebuie găsite soluţii pentru eficientizarea spitalelor mai mici, cum sunt Beclean sau Năsăud. „Sunt multe variante de eficientizare, după părerea mea, nu e nevoie să le desfiinţezi, pentru că ele acoperă o arie destul de mare. Nu va putea Spitalul Judeţean să acopere întreg judeţul în privinţa cazuisticii, trebuie găsite variantele de eficientizare maximă, pentru că ideea de a le desfiinţa vine din faptul că sunt consumatori mari de bani”, a spus acesta.

          Doctor Lucian Pintea (născut 2.01.1970, căsătorit, un copil), a absolvit Liceul „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca (1988), a urmat UMF „Iuliu Haţieganu”, dându-şi licenţa în 1995. În 1999, după rezidenţiat, devine medic specialist în medicină legală, în 2004 obţine Certificat de medic primar în Medicină legală, având şi studii complementare în managementul serviciilor de sănătate.

          Din 1999 este la Bistriţa, devenind medic şef în 2007. Este cadru didactic asociat la Liceul Teoretic Sanitar  Bistriţa, dar şi medic colaborator al unei companii pentru stabilirea gradelor de invaliditate ale asiguraţilor. Are numeroase publicaţii medicale în ziare şi reviste de specialitate, a fost membru în Comisia de malpraxis, membru şi şef în numeroase comisii de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, membru supleant în Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor, în Consiliul Medical al SJU Bistriţa etc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5