Simptomele dermatitei atopice la copii
Dermatita atopică este o afecţiune destul de neplăcută ce se manifestă în special în cazul bebeluşilor. Afecţiunea cauzează inflamaţii ale pielii, roşeaţă şi piele uscată, dar şi mâncărime. Această dermatită este de fapt un tip de eczemă care se dezvoltă în cazul celor mici. Dermatita atopică este o afecţiune cronică ce se caracterizează prin inflamaţii ale pielii, uscăciune, mâncărime şi exfolierea pielii corpului. Câteodată poate rezulta din cauza unei expuneri la anumiţi factori iritanţi şi la alergeni. Până şi consumul anumitor mâncăruri şi alimente poate duce la declanşarea dermatitei atopice. Această boală se întâmplă deseori să apară împreună cu alte afecţiuni atopice cum ar fi astmul şi febra.
Cauze ale dermatitei atopice
Această afecţiune care ne face numai probleme se dezvoltă mai ales în timpul copilăriei, dar mai ales la copiii nou-născuţi, de aceea un tratament dermatită atopica bebeluşi ar trebui să fie luat în considerare cât mai repede. În cazul unor copii, afecţiunea aceasta poate trece odată cu timpul, însă la alţi copii persistă până la perioada de maturitate. Această afecţiune a pielii este caracterizată prin exfolierea repetată a pielii. Câteodată, poate persista şi până la câţiva ani la rând. Simptomele produse de această afecţiune pot varia de la o persoană la alta.
Dermatita atopică poate fi observată mai ales la persoanele care au în trecutul familiei cazuri asemănătoare de afecţiune sau a unor alergeni, astm şi febră mare. Mulţi copii cu dermatită atopică au ajuns să dezvolte şi astm sau alergii mai târziu în viaţă. Atât factorii genetici, cât şi factorii de mediu par să joace un rol destul de important în dezvoltarea şi precipitarea acestei afecţiuni a pielii. Factori ca şi contactul la alergeni, pielea uscată, transpiraţia, expunerea la praf, fum şi iritanţi, umiditatea scăzută, stresul emoţional şi consumul anumitor alimente pot înrăutăţi simptomele acestei dermatite atopice.
Simptome ale dermatitei atopice
Această formă de dermatită poate afecta la propriu orice parte a corpului, însă părţile cele mai afectate sunt mâinile, gleznele, picioarele, încheieturile, faţa, gâtul, pieptul, coatele şi genunchii. Semnele şi simptomele acestei afecţiuni pot câteodată să semene cu simptomele afecţiunii de psoriazis. Următoarele sunt câteva dintre cele mai întâlnite semne care pot fi produse în cazul apariţiei acestei afecţiuni a pielii:
· Erupţii cutanate roşii inflamate sau pete pe piele pot apărea în cazul dezvoltării unui asemenea tip de dermatită.
· Există cazuri în care se dezvoltă mici umflături roşii la culoare, umflături pline cu lichid sau beşici neplăcute în zonele afectate de dermatită.
· Şi crustele care apar de obicei după aceste beşici, îşi pot face apariţia pe pielea afectată.
· Pot fi dezvoltate de asemenea porţiuni de piele îngroşată şi piele solzoasă din cauza scărpinării, însă şi pigmentarea poate apărea în unele cazuri.
Persoanele care suferă de dermatită atopică sunt mult mai predispuse la dezvoltarea de infecţii ale pielii cauzate de bacterii. Mai mult de atât, mâncărimea şi scărpinarea continuă a zonei afectate poate distruge ţesutul pielii şi poate lăsa la vedere răni deschise, care se pot infecta mai târziu. Acest lucru poate duce mai departe la agravarea simptomelor, de aceea un tratament eficace este recomandat.
Adaugă comentariu nou