Stelian Dolha (vicepreşedinte CJ BN): Proiectele de infrastructură pentru servicii medicale trebuie multiplicate

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, consideră că proiectele cu finanţare europeană din domeniul infrastructurii sociale trebuie multiplicate la nivelul judeţului. Prezent la finalizarea proiectului „Centru de noapte şi cazare pentru persoane fără adăpost” al Primăriei Bistriţa, Dolha a făcut referire şi la proiectul implementat de Consiliul Judeţean la Nuşeni, dar şi la o iniţiativă liberală cu privire la înfiinţarea unui centru de paleaţie.
„Proiectul Primăriei Bistriţa este încă un exemplu că indolenţa în Bistriţa-Năsăud a dispărut, că se fac lucruri frumoase. Vreau să vă spun că şi Consiliul Judeţean are un proiect la Nuşeni, iar lucrurile merg bine. Săptămâna viitoare vom primi echipamentele medicale, urmează licitaţiile pe cele trei loturi, respectiv mobilier, echipamente IT şi maşina pentru persoanele cu handicap. Este o investiţie de aproximativ 30 miliarde lei vechi, iar astfel de proiecte, precum cel de la municipiu sau cel de la Nuşeni, va trebui să le multiplicăm”, a declarat Stelian Dolha.
Vicepreşedintele liberal a adăugat că, în perioada următoare, vor trebui avute în vedere şi finanţările pentru unităţile medico-sociale de la Susenii Bârgăului şi Teaca, dar şi asigurarea unor fonduri pentru modernizarea Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Beclean.
Prioritară rămâne, în opinia viceprteşedintelui CJ, şi edificarea acelui centru de paleaţie, care mai există doar în câteva zone din ţară. Proiectul la care face referire Stelian Dolha a fost lansat de liberali prin medicul Victoria Bindea. „Paleaţia este o ramură a medicinii care se ocupă cu supravegherea, cu tratarea acelor pacienţi care suferă de boli cronice în stadiu final (hepatită cronică care evoluează către ciroză şi către deces, insuficienţă cardiacă, insuficienţă renală, boli vasculare cronice, diabet zaharat în stadiu foarte avansat, cancerul, şi deşi l-am pus pe ultimul loc, poate ar fi printre primele motivaţii pentru existenţa acestui centru de paleaţie, boli congenitale). Cele cinci componente ale activităţii în paleaţie înseamnă: medic, asistent, sociolog, psiholog şi preot”, explica la acea vreme medicul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5