Stiai ca nou-nascutii nu pot plange cu lacrimi? Vezi aici si alte curiozitati despre bebelusi!

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment minunat, de care se bucura toti cei apropiati, nu doar parintii. Oricat de mult ar incerca acestia sa se pregateasca, vor exista intotdeauna lucruri care ii vor lua prin surprindere si situatii carora trebuie sa le faca fata cu succes!

Pregatirile pentru noul membru al familiei incep indata ce viitoarea mama afla ca este insarcinata. Vizite la medic, cumparaturi, carti despre nastere si despre primele luni de viata, amenajarea unei camere pentru cel mic, toate acestea se afla pe lista TO DO a celor care, in mai putin de 9 luni, vor deveni parinti. Tot acum, se poate lua o decizie cu privire la recoltarea celulelor stem imediat dupa nastere, citeste mai multe aici, ca o masura de siguranta pentru sanatatea, pe termen lung, a copiilor. Insa, indiferent de cat efort depun adultii in perioada sarcinii pentru a studia si pentru a invata toate informatiile existente despre nou nascuti, unele detalii le pot scapa. In continuare, vei descoperi cateva curiozitati despre bebelusi, pe care poate nu le stiai pana in acest moment!

Iata care sunt lucrurile care te pot uimi cu privire la bebelusi si la dezvoltarea acestora

  • Nu pot plange cu lacrimi

Cei mai mici copiii isi incep viata plangand, insa, pana la 3 saptamani, nu vei observa lacrimile care insotesc, in general, aceasta reactie! Care este motivul? Canalele lacrimale nu sunt functionale atat de devreme, asadar, chiar daca micutii si agita si tipa, manifestarile nu vor fi insotite de lacrimi. Daca acest lucru se intampla si dupa 3 saptamani, poti merge la medic pentru un control de rutina, pentru a afla daca este vorba despre o obstructie a canalelor lacrimale.

  • Isi dubleaza greutatea

In doar 6 luni, cei mici vor ajunge sa cantareasca de doua ori mai mult decat la nastere, daca au o dezvoltare normala. Cresterea in greutate la un ritm atat de rapid este aproape imposibila la orice alta varsta.

  • Isi formeaza preferinte de gust inca din viata intrauterina

Cat timp se afla in burta mamei, copiii sunt cei care se hranesc primii. Asadar, toti nutrientii ajung in primul rand la bebelus, apoi la mama. De aceea este importanta ca femeile insarcinate sa aiba o dieta echilibrata si cat mai sanatoasa. Mai mult decat atat, s-a observat faptul ca cei mici dezvolta anumite preferinte pentru preparatele pe care le-au “gustat” in cele noua luni de viata intrauterina.

  • Pot inghiti si respira simultan

Faringele este situat mai sus la bebelusi decat la adulti, ceea ce inseamna ca respiratia nu le este blocata atunci cand inghit. Acest lucru faciliteaza hranirea exclusiva in primele luni de viata cu lichide, mai exact, cu lapte matern sau lapte praf, fara ca micutul sa aiba de suferit.

  • Au mai multi neuroni si mai multe oase decat adultii

Neuronii sunt celule ce nu se inmultesc pe parcursul vietii, asadar, la nastere, bebelusii au cel mai mare numar de neuroni de pe tot parcursul vietii. Acest lucru este valabil si in cazul oaselor: pentru a se putea naste natural, corpul copiilor este foarte flexibil. Odata cu inaintarea in varsta, oasele se “sudeaza” intre ele si, de la aproximativ 300, ajung la numarul obisnuit, si anume, 206.

  • Parul si culoarea ochilor se pot schimba radical

La nastere, majoritata copiilor au ochii albastri, pentru ca melanina, pigmentul inchis care stabileste culoarea, nu este inca dezvoltat complet si activat. Acest lucru se va regla odata cu inaintarea in varsta, pana la 1 an de zile.

De asemenea, parul cu care cei mici se nasc poate fi foarte diferit de cel pe care il vor avea toata viata. Atat culoarea, cat si textura, se pot schimba usor usor.  

  • Nu simt gustul sarat

Imediat dupa venirea lor pe lume, cei mici pot recunoaste gustul dulce, amar sau acru, insa nu si pe cel sarat, pe care il vor simti incepand cu varsta de 4 luni.

Tu stiai aceste lucruri despre nou nascuti?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5