Studiu - Care sunt trucurile care te ajută cu adevărat să gândești creativ? Află ce poți face azi pentru a avea idei mărețe mâine

Gândirea creativă este considerată capodopera minții umane. Afaceri de succes, celebritate, obiectele pe care le folosești zilnic, toate au în spate minți creative. Nu este de mirare atunci că ideile creative sunt un țel pe care tot mai mulți vor să îl atingă. Problema este că, deși cu toții avem un creier, nu funcționează la fel în cazul tuturor. Acesta este subiectul multor studii. Unele dintre ele au reușit să dezvăluie ce îi ajută pe majoritatea oamenilor să genereze idei creative.

Dacă ești interesat de subiect, vezi mai departe care sunt cele 5 metode care te pot ajuta să dezvolți o gândire creativă.

5 metode de a obține idei creative

Exersează creativitatea ca pe un mușchi

 

Există un motiv pentru care în clasele primare doamna învățătoare te roagă să faci o „compunere”. Poate că acum ți se pare o prostie, dar acea metodă nu era menită doar să te învețe să folosești coerent cuvinte într-un context, ci și acela de a-ți exersa creativitatea și de a te face să îi prinzi gustul. Suntem creativi deoarece, atunci când punem în practică o astfel de idee, simțim satisfacție. Ideile creative sunt apreciate iar noi vrem acele laude. Cum poți să îți exersezi creativitatea adult fiind?

Simplu! Dedică o perioadă de timp zilnic, doar pentru a gândi. Fără alte distrageri cum ar fi telefonul, calculatorul sau alte electronice. Poți încerca meditarea dacă crezi că asta te ajută, dar și faptul de a scrie într-un jurnal sau pur și simplu de a te relaxa, poate să ajute mult.

Apropo de relaxare, asigură-te că, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, te detașezi de toate sursele de stres. Pentru a reuși asta, trebuie mai întâi să le identifici. Dacă te stresează laptop-ul deoarece nu mai stă încărcat, cumpără o baterie pentru laptopul tău, iar dacă te stresezi la locul de muncă, ia o pauza scurtă pentru a face ceva ce îți place. Poti rezolva lucrurile cat mai simplu!

Schimbă decorul

Un studiu arată că ideile creative vin mai ușor dacă schimbi chiar și puțin ceva în decor sau în rutina ta zilnică. Schimbări mici precum o nouă cană de cafea sau un decor în alte culori în cameră poate să declanșeze gândirea creativă. De asemenea, ai putea să schimbi locul obiectelor în încăpere sau de pe masa ta.

Acest principiu se aplică și la oameni. Profită de oportunitățile de a te învecina cu noi colegi la locul de muncă sau de a ieși la prânz cu colegi diferiți de fiecare dată. Dacă este posibil, lucrează afară cât mai mult timp posibil. Natura încurajează procesele creative. Citește aici mai multe despre efectele benefice ale timpului petrecut în natură.

Studiază un subiect cu care nu ești familiarizat