Ţi-ai cumpărat o maşină nouă? 3 sfaturi pentru a-i menţine aspectul
Achiziţia unei maşini noi este o investiţie majoră de care vrei să te bucuri cât mai mult timp. Senzaţia pe care ţi-o oferă sunetul unui motor minim rulat şi aspectul unui kilometraj care începe cu mulţi de 0 şi derulează doar numărul unităţilor şi al zecilor este unică. Parcă şi mirosul unui interior de maşină nouă este inegalabil. Ce poţi face pentru a prelungi cât mai mult timp această senzaţie? Iată câteva sfaturi:
Respectă normele de întreţinere tehnică
Aspectul maşinii tale nu ţine doar de estetică. Respectarea reviziilor recomandate de producător atrage după sine prelungirea duratei de viaţă a tuturor componentelor. Dacă ai o maşină nouă, prima inspecţie tehnică periodică obligatorie va fi programată abia peste 3 ani. Între timp, însă vei ţine cont de numărul de kilometri parcurşi şi de timpul scurs de la ultima revizie pentru schimburile uzuale de uleiuri, filtre, alte lichide şi componente. Alegerea produselor de calitate este esenţială pentru buna funcţionare a motorului. Dintre toate, uleiul de motor este cel mai important. Dacă nu îl înlocuieşti la timp, îşi va pierde din proprietăţi şi va provoca defecţiuni. În plus, chiar şi aspectul maşinii tale va avea de suferit, deoarece unul dintre semnele vizibile pe care le produce este fumul care iese pe ţeava de eşapament, în jurul căruia se va crea un strat de funingine.
Atenţie la trafic
Tot de aspect ţine şi integritatea maşinii tale. În mediul urban foarte aglomerat, este o adevărată aventură să-ţi menţii automobilul ferit de zgârieturi şi lovituri. Tot ceea ce poţi face este să fii atent la trafic şi să eviţi pe cât posibil accidentele. Parcările ridică majoritatea problemelor din acest punct de vedere, aşadar ai mare grijă cum şi unde parchezi pentru a nu lovi maşina. Obişnuieşte-te cu dimensiunile maşinii şi exersează toate tipurile de parcări în condiţii sigure. Dacă ai probleme de orientare în spaţiu, instalează cât mai multe instrumente ajutătoare cum ar fi senzorii de parcare faţă/spate sau chiar un sistem de parcare automată. O măsură de siguranţă pe care o poţi lua pentru maşina ta nouă este contractarea unei poliţe de asigurare de tip CASCO, care te scuteşte de orice grijă în privinţa reparaţiilor minore sau majore.
Păstrează curăţenia
Nimic nu păstrează mai bine aspectul de maşină nouă ca o spălare completă. Pe lângă argumentul estetic, spălările eficiente îndepărtează particulele de praf şi alte mizerii adunate din trafic și care în timp pot degrada elementele din metal şi plastic ale caroseriei. Curăţenia exterioară a maşinii este mai mult o măsură de imagine, pentru a te prezenta în lume în cele mai bune condiţii. În schimb, tu te bucuri de atmosfera din interior. Pentru aceasta trebuie să te preocupe întreţinerea scaunelor, a mochetei, a planşei de bord şi a tapiţeriei. Foloseşte produsele potrivite pentru fiecare material în parte: textil, piele, plastic, sintetic sau lemn atât în ceea ce priveşte curăţarea, cât şi pentru întreţinere. Indiferent că te ocupi personal de curăţarea maşinii sau o duci la spălătorie, foloseşte protecţie scaun auto faţă pentru ca praful şi mizeria de pe haine sau salopete să nu se impregneze în scaunul de şofer.
Aspectul general al maşinii tale reflectă în permanenţă grija pe care o acorzi întreţinerii acesteia. Un automobil nou, dar murdar, se va pierde în mulţimea de vehicule din trafic. Protejează pe cât posibil maşina de lovituri şi zgârieturi, iar atunci când apar remediază-le cât mai repede. Foloseşte doar produse recomandate de producător în ceea ce priveşte carburantul, uleiurile, filtrele şi alte componente consumabile. Cu un minim de reguli respectate constant, vei putea prelungi senzaţia de maşină nouă atât pentru tine, cât şi pentru pasageri şi ceilalţi şoferi care o vor întâlni în trafic.
sursa foto: https://unsplash.com/photos/EpfQnXRBycY
Citiţi şi:
- La ce trebuie să fii atent în timpul unui test drive?
- Preşuri auto din cauciuc sau mochetă: pe ce criterii alegi?
- De ce are mașina ta nevoie în perioada anotimpului rece? Iată câteva recomandări…
- Schimbul de ulei la mașină- cât costă și cât de des trebuie să-l faci?
- Cum pregătești autoturismul înainte de vânzare? – O adevărată provocare!
Adaugă comentariu nou