TIC, nu doar jocuri, într-un proiect Erasmus al Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu

Acesta este logo-ul care a ghidat întâlnirea C 2 în perioada 23-27 septembrie 2019. Evenimentul este una dintre mobilitățile  proiectului Erasmus + Nature soothes the customs,  care se derulează la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud în perioada 2018-2020. Gazdă pentru activitățile de învățare pentru elevi și profesori din România, Italia, Grecia, Ungaria, Polonia- coordonatorul proiectului, a fost școala din Letonia, Ventspils 2,pamatskola.

Mobilitatea a durat 5 zile. Încă de la început, gazdele au pregătit un moment festiv, la care au participat membrii echipei de proiect, elevi și profesori din Letonia implicați în derularea activităților lunare ale proiectului. Asistența la orele de curs, workshop-urile cu tematica digitală ( Minecraft, Scratch), activitatea de prezentare a culturii europene și locale, activități muzicale, realizate de copii, spectacole, evenimente de socializare pentru elevi și profesori, vizitarea împrejurimilor orașului Ventspils fac parte din programul propus de partenerii din Letonia. Cu toții am apreciat buna organizare, tipul de activități realizate în concondanță cu aplicația proiectului, căldura cu care am fost primiți de gazde, locurile minunate vizitate, liniștea și respectul pentru natură. Elevii  noștri au fost primiți călduros de cei letoni, au participat la activități comune la școală, în familie sau în oraș. În presa locală a fost marcat acest eveniment.

Grupa de profesori și elevi care au participat la această mobilitate s-au întors din mobilitate  cu idei, gânduri, sentimente de bine, de liniște. Ceea ce au învățat în timpul activităților derulate pe parcursul a 5 zile de mobilitate vor fi diseminate colegilor, elevilor. Sperăm ca toate cele șapte proiecte europene din școala noastră să fie o motivație pozitivă pentru cei care vor să participle la acest tip de activități, experiențe unice pentru copii (citez o mămică a unui copil care a participat la mobilitate), care le dezvoltă competențe noi, apreciază ceea ce e bine și frumos, adoptă comportamente pozitive față de tot ce e în jurul lor. 

Coodonator echipa de proiect,

Prof. Adela-Gabriela Mureșan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5