Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud, gazdă pentru elevi din cinci ţări într-un proiect Erasmus
În perioada 8-12 aprilie 2019, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud a găzduit delegații din cinci țări partenere ale proiectului Erasmus + Nature soothes the customs, care se derulează în perioada 2018-2020. Mobilitatea C 4 a fost una de învățare pentru elevii și profesorii de la școlile partenere din Europa: Primary School No 23 named after Maria Dąbrowska, Sloneczna Street 14, 82-300 Elbląg, POLONIA (coordonatorul proiectului), Ventspils 2,pamatskola, Venspils, LETONIA, 25th Primary School Of Thessaloniki, GRECIA, Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvü Iskola Budapest, UNGARIA, Elio Vittorini School – S. Pietro Clarenza (Ct), ITALIA. Cei 18 elevi și 11 profesori au fost implicați, timp de 5 zile, cât a durat mobilitatea, în activități diverse, specifice, propuse în aplicația proiectului. Conform programului stabilit de comun acord, elevii și profesorii au asistat la clasă, la orele de curs alături de elevii noștri, au participat la workshop-uri cu tematică diversă: comunicarea verbal și nonverbală, art-terapia, activități practice Brățarea prieteniei, activități de grup în aer liber, pictură, muzică, dans, creativitate cu tema Decalogul unui gentleman su Culorile emoțiilor. Ca activități complementare, în afara orelor de curs, oaspeții au vizitat Castelul Dracula, Piatra Fântânele (atelierul de lucru de la Mănăstire), orașul Bistrița, Salina Turda.
În familiile gazdă, elevii din țările partenere au fost primiți cu căldura specifică oamenilor locului, bariera de comunicare fiind ușor trecută datorită mijloacelor moderne de comunicare. Grupul Erasmus + a lăudat bucătăria românească, fiind încântați de preparatele diverse servite cu mare drag de una dintre mămicile care a găzduit grupul de elevi greci.
Cadrele didactice din școală implicate în derularea activităților, membre ale echipei de proiect, au găzduit elevi din Italia, fiind un real sprijin alături de părinții altor elevi din școala noastră, care și-au asumat această responsabilitate și provocare, în același timp. La plecare, gazdele au salutat cu multă bucurie oaspeții, s-au legat prietenii și legăturile se păstrează, cu promisiunea de a se revedea în următoarele mobilități. Ca modalitate de evaluare și diseminare, elevii prezenți au ca temă de realizat un poster care să ilustreze momentele și locurile interesante, comunicarea nonverbală prin intermediul artei- pictură, modelare, teatru.
Întreaga săptămână a fost una a emoțiilor pozitive, constructive, un schimb util de experiență, atitudini, între cadre didactice, elevi și părinți care s-au întâlnit pentru prima oară. Echipa de proiect transmite cele mai calde gânduri tuturor celor implicați în desfășurarea acestei mobilități. Proiectul continuă, înțelegerea, respectul, colaborarea sunt calitățile oamenilor care compun echipa de proiect.
Coordonator proiect Erasmus +,
Prof. Adela Gabriela Mureșan
Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud
Citiţi şi:
- Peste 70 de elevi şi 7 cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, implicaţi în mobilitatea virtuală dintr-un proiect Erasmus +
- TIC, nu doar jocuri, într-un proiect Erasmus al Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu
- Elevi de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud, din Spania şi Italia, în ultima mobilitate virtuală a proiectului Erasmus+ "Euroland"
- Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud, colaborare cu patru școli europene din Polonia, Portugalia, Grecia, Italia. Tema: Arta orașului modern
- Al treilea an de Erasmus + pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Năsăud!
Adaugă comentariu nou