Un număr de 35.000 pacienţi au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Pe parcursul anului trecut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost internaţi 35.000 pacienţi, media lunară de externări fiind de 2300 cazuri, a precizat dr. Mircea Gelu Buta, managerul unităţii spitaliceşti. Ca patologie, cele mai frecvente boli au fost cele ale aparatului circulator, urmată de afecţiuni ale aparatului respirator şi cazuri determinate de traume sau otrăviri. Conform aceleiaşi surse, bolile aparatului cardio-vascular se disting în morbiditatea înregistrată, fapt care a determinat includerea într-un program de prevenţie.
În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa funcţionează cu 24 secţii clinice plus Unitatea de Primiri Urgenţe, având o capacitate de 1.000 paturi. În această unitate lucrează 1200 persoane, dintre care 145 sunt medici, 21 sunt chimişti, farmacişti, biologi etc. La Spitalul Judeţean sunt angajate 518 asistente medicale, în timp ce numărul personalului auxiliar însumează 270 lucrători. Alte 50 persoane sunt angajate ca TESA, la care se adaugă şi 80 muncitori. Numărul ridicat al acestor angajaţi „nemedicali” este explicat de managerul Mircea Gelu Buta prin faptul că unitatea spitalicească funcţionează în cinci locaţii diferite, pentru care trebuie asigurate servicii de curăţenie, alimentaţie, pază etc.
Citiţi şi:
- Autoturism de 35.000 euro furat din Spania, găsit în Beclean
- Aproape 30.000 bistriţeni au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă
- Autoturism de 35.000 de euro, sustras din Germania, depistat în Sângeorz-Băi
- Persoanele cu venituri mai mari de 35.000 de euro, verificate de Fisc
- Percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri. Au fost ridicate 40 de kilograme de cannabis, 35.000 de euro şi 300.000 de lei
Adaugă comentariu nou