( Video) O seară magnifică, cu momente lirice de neuitat. Marii ambasadori ai Bistriţei, Anita Hartig, Ştefan Pop şi Ovidiu Purcel, îmbrăţişaţi de aplauzele de acasă

Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii au organizat, pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, concertul extraordinar „Bistriţa Lirica”. Au cântat acasă vocile de aur ale bistriţenilor – soprana Anita Hartig şi tenorii Ştefan Pop şi Ovidiu Purcel. Acompaniamentul a fost asigurat de Noua Orchestră Transilvană, sub bagheta dirijorului David Crescenzi. Centrul Bistriţei a rezonat sub acordurile muzicii clasice, ambianţa cetăţii medievale şi numele prezente în spectacolul „Bistriţa Lirica”, ce evoluează pe cele mai importante scene ale lumii, creând o adevărată sărbătoare.
„Avem onoarea să avem un eveniment cultural remarcabil. S-au reîntors în oraşul lor trei dintre cei mai expresivi şi solicitaţi artişti lirici: marea soprană Anita Hartig, marii tenori Ştefan Pop şi Ovidiu Purcel. Aceşti copii ai Bistriţei au făcut o extrem de frumoasă faimă oraşului lor, o extrem de favorabilă imagine României. De la Metropolitan Opera din New York, până la Balşoi Teatr din Moscova, trecând pe la Opera Naţională din Paris, Scala din Milano, Opera din Roma, nu există operă importantă unde aceşti tineri să nu fi fost chemaţi să cânte şi să impresioneze. Vom asculta în această seară arii dintre cele mai celebre într-o interpretare absolut excepţională”, a declarat, în deschiderea evenimentului, managerul Centrului Cultural Municipal, Gavril Ţărmure.
„O seară magnifică pentru bistrițenii iubitori de muzică clasică și operă, cu momente lirice de neuitat. Avem bucuria de a-i revedea acasă pe trei dintre cei mai mari ambasadori ai oraşului şi ai ţării. Este un moment de bucurie. Aplaudaţi pe cele mai mari scene lirice ale lumii, acum sunt îmbrăţişaţi de aplauzele noastre. Am optat pentru organizarea în aer liber pentru a accentua sentimentul de comuniune care uneori se află în suferinţă. Puţine oraşe pot organiza asemenea spectacole cu artişti din comunitate. Putem să fim mândri de acest lucru. Mulţumesc publicului bistriţean că face posibilă cultura mare aici la Bistriţa ” a declarat, primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc.
A fost un spectacol la superlativ, un regal pentru toţi bistriţenii iubitori de muzică cultă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5