25 ani de educaţie sub aripile de lumină ale Şcolii Gimnaziale Lucian Blaga!

La mulţi ani, Şcoala Gimnazială Lucian Blaga! Multă lumină, armonie, dar şi forfota copilăriei şi-au făcut simţite prezenţa la deschiderea oficială a Zilelor Şcolii „Lucian Blaga”, prilejuite de aniversarea unui sfert de secol de existenţă, dar şi împlinirea a 120 ani de la naşterea patronului spiritual, marele poet, dramatorg, filozof, şi, nu în ultimul rând, profesor.

         Curtea primei şcoli edificate după Revoluţie şi a primei şcoli din Bistriţa-Năsăud declarată europeană a devenit neîncăpătoare pentru sutele de copii, cadre didactice, părinţi şi invitaţi veniţi la marea sărbătoare a celor de la „Lucian Blaga”.

„În calitate de cadru didactic care activez de 25 de ani în această unitate, pot să spun că nu mi-a fost uşor, dar asta nu a făcut decât să ne responsabilizeze, să ne motiveze în încercarea de a ţine şcoala  sus, acolo unde a fost şi unde-i este locul. Astăzi, la ceas aniversar, doresc să-mi exprim încrederea în dăruirea şi competenţa colegilor mei, în puterea lor de a modela personalităţi, de a oferi modele de viaţă şi de carieră pentru fiecare copil care trece pragul şcolii an de an”, a transmis directorul Stela Pop. În cuvântul său de deschidere, aceasta a punctat cele mai importante momente din perioada 1990 (atunci când s-a semnat actul de naştere al şcolii, semnat de inspectorul şef Leonida Ştefănescu), până în 2015.

         Primarul Ovidiu Creţu a punctat, în mesajul lui, rolul comunităţii bistriţene în susţinerea educaţiei, asta pentru că „o ţară ca România nu are altă şansă decât într-o educaţie de nivel european”. Edilul municipiului a anunţat că instituţia de învăţământ va intra într-un amplu proces de reabilitare, printr-un proiect cu finanţare europeană în exerciţiul financiar 2014-2020, demersul reprezentând o recunoaştere a eforturilor generaţiilor trecute.  „Pe doamna învăţătoare nimeni nu o uită până moare. Cu siguranţă, pe dirigintele din clasa a V-a, care te-a introdus în învăţământul gimnazial, nu-l uiţi niciodată.  (...) Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Sunt 25 de ani de şcoală în cadrul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” sub patronajul singurului român cu sistem filozofic propriu. Vă felicit pentru ce aţi realizat şi vă doresc să aveţi împliniri pe măsura ambiţiilor, orgoliilor şi a trecutului care vă determină să aveţi un viitor strălucit”, a concluzionat primarul Ovidiu Creţu.

         Mesaje de felicitare au transmis vicepreşedintele CJ – Alexandru Pugna, subprefectul Ovidiu Frenţ, inspectorii şcolari Aurelia Dan şi Monica Buboly (cadre didactice ale şcolii), fostul inspector Leonida Ştefănescu, directorul adjunct Marius Mureşan şi olimpica Diana Sântionean.

         „O ceată de copii formidabili” din clasa pregătitoare C a dat culoare manifestării,  arătându-şi setea de cunoaştere, de educaţie, de formare.

***

După-amiază manifestările au continuat cu lansarea unei expoziţii de filatelie, numismatică şi pictură, dar şi cu un  spectacol al celor mai micuţi elevi sub egida „Şcoala râde, cântă şi dansează”.

Joi sunt programate competiţii sportive, sesiuni de comunicări ale elevilor, premierea elevilor cu rezultate deosebite, carnaval şi petrecere pentru elevi. Vineri, activităţile se vor armoniza cu Ziua Europei, dar şi cu aniversarea a 120 de ani de la naşterea marelui poet, dramaturg şi filozof Lucian Blaga, odată cu lansarea numărului omagial al revistei şcolii „Aripi de lumină”.

        

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5