5 lucruri interesante despre tapioca

Dacă dorești să încerci ceva nou la micul-dejun, este timpul să încerci budinca din tapioca care este nu doar foarte delicioasă, ci și are multiple beneficii pentru sănătate. Toate acestea datorită ingredientului numit ”tapioca” - un tip de amidon extras din rădăcinile plantei de manioc ce crește în America de Sud.

Dacă dorești să încerci ceva nou la micul-dejun, este timpul să încerci budinca din tapioca care este nu doar foarte delicioasă, ci și are multiple beneficii pentru sănătate. Toate acestea datorită ingredientului numit ”tapioca” - un tip de amidon extras din rădăcinile plantei de manioc ce crește în America de Sud.

Tapioca este apreciată de cunoscători pentru conținutul de fier, calciu și mangan și pentru că abundă în carbohidrați, ceea ce înseamnă că după o mâncare cu tapioca, te vei simți plin de energie și sătul pentru o lungă perioadă de timp. În plus, nu conține alergeni precum glutenul și este disponibilă într-o varietate de forme: făină, fulgi, tăiței și perle. Datorită acestei diversități, tapioca poate fi folosită în deserturi, băuturi, aluaturi, supe și sosuri. Află în continuare și alte lucruri interesante despre tapioca.

 

1. Tapioca nu conține alergeni

În timp ce multe ingrediente pot conține unul sau mulți alergeni comuni, cum ar fi glutenul, soia, alunele sau fructele de mare, tapioca este sigură pentru consum din acest punct de vedere. Asta înseamnă că dacă suferi de boala celiacă, ai o sensibilitate la gluten sau ești alergic la nuci, poți consuma tapioca fără nicio grijă.

 

2. Faimosul ceai taiwanez Bubble Tea conține tapioca

Numit și Boba Tea, acest ceai originar din Taiwan este obținut prin amestecarea ceaiului negru sau verde cu lapte, iar la final sunt adăugate perle de tapioca care pot fi de culoare albă sau în culori mai închise. Perlele de tapioca sunt opace, dar la căldură devin transparente. În România, acest ceai este cunoscut și sub denumirea de ceai cu bule (Bubble Tea), care uneori poate conține și fructe sau suc de fructe. Se consumă cald sau rece, cu gheață.

 

 

 

3. Tapioca nu are gust

Deoarece tapioca nu are un gust anume și nici aromă pregnantă,(sursă aici) poate fi folosită atât în deserturi, cât și în mâncăruri savuroase, cum sunt supele și sosurile. De aceea lipsa gustului reprezintă un avantaj în acest caz. Rolul acestui ingredient este de a conferi textură și volum mâncării. În plus, tapioca este un agent de legare excelent, motiv pentru care poate fi adăugată în componența burgerilor pentru a le îmbunătăți textura și conținutul de umiditate, iar burgerul nu va ieși uscat.

 

4. Tapioca este bogată în calorii

Tapioca este un amidon la bază, spre urmare este bogată în carbohidrați și destul de modestă în ceea ce privește cantitățile de proteine, grăsimi și fibre. 100 de grame de perle de tapioca conțin 358 de calorii, 88 grame de carbohidrați și sub 1 gram de proteine și lipide. Asta înseamnă că felurile de mâncare cu tapioca vor fi destul de calorice, iar persoanele care doresc să piardă în greutate ar trebui să aibă grijă la cantitățile consumate. De asemenea, persoanele care suferă de diabet ar trebui să consulte un medic specialist înainte de a consuma tapioca, dat fiind ca aceasta poate determina o creștere rapidă a glicemiei.

Pe de altă parte, datorită conținutului de carbohidrați, tapioca a salvat mulți refugiați din Asia de Sud-Est, care nu aveau ce mânca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În plus, planta de manioc se înmulțește ușor, crește chiar și în soluri cu conținut scăzut de nutrienți și se poate recolta la fiecare două luni.

 

5. Tapioca are beneficii pentru sănătate

Chiar dacă nu este foarte bogată în nutrienți, tapioca are mai multe beneficii pentru sănătate dovedite. Astfel, consumul de tapioca poate îmbunătăți densitatea osoasă, poate regla tensiunea arterială și poate contribui la îmbunătățirea digestiei.

 

Acum că ai aflat multe despre tapioca, este timpul să încerci un ceai cu perle de tapioca sau o budincă apetisantă și de asemenea, ai posibilitatea să comanzi tapioca online de pe site-ul celor de la AsianFood.ro.

Sursa foto: www.vecteezy.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5